Jump to content
BulForum.com

пукнат дисплей на таблет


samkijot

Recommended Posts

... честито рождество христово и весело прекарване на празниците с любимите хора :)

бъдете живи, здрави и засмяни.

 

таблета е с пукнат дисплей. братовчедка ми като го е носела със зарядното, то е опряло в стъклото и при натиск го е пукнало. всичко по него обаче работи, дори и върху пукнатата част тъчскрийна бачка. таблета е с капацитивен дисплей.

марката е неизвестна. с windows 7 е и като параметри е като един стандартен netbook - intel atom, 1gb pamet, usb портове, mini hdmi, card reader ... и като го гледам, екрана трябва да е 10.1"(разделителната е 1024х600)

 

въпроса ми е - може ли да се смени стъклото? казвам "стъклото", защото доколкото мога да забележа матрицата под него не е засегната, но в същото време няма как да е обикновенно стъкло, при положение че е тъчскрийн и то капацитивен :)

 

това е таблета - http://geextreme.com/?p=199

 

http://www.youtube.com/watch?v=PlvqW8WP334

 

 

abcd0003x.th.jpgabcd0006wz.th.jpgabcd0008p.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Мисля, че са в 1 корпус и е голяма игра да се отдели и смени. Дисплей предполагам, че няма да струва повече от 50-60 лева.

 

ЕДИТ: Вижам, че си свалил тъч-а. Залепен ли беше здраво, или просто хванат върху матрицата?

Link to comment
Share on other sites

успях да стигна до "стъклото" ... на лентовия кабел има номерация:

 

abcd0010n.th.jpg

 

по нея дали ще мога да намеря тъчскрийн дисплей? 'щото гледам китайците предлагат и имат 10.2", колкото се води този ...

 

между другото под стъклото има една рамка. гледам навсякъде в нета, че тъчскрийна е без тая рамка, ама то нормално. все пак различни модели са с различни рамки, така че ся въпроса е - как се отделя стъклото от рамката. на мен ми прилича на "запечатана" хава и ми е страх да не прецакам самата рамка.

това е отдолу:

abcd0009u.th.jpg

 

... а така е "запечатано":

abcd0011s.th.jpg

наподобява iphone

Link to comment
Share on other sites

 

ЕДИТ: Вижам, че си свалил тъч-а. Залепен ли беше здраво, или просто хванат върху матрицата?

 

хванат върху матрицата ... залепен е за рамката, която е между матрицата и touch screen-a. с нагряване или с макетно ножче смятам, че ще поддаде, но не успявам да намеря в интернет точно такъв тъчскрийн :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Ха, интересно, този е съвсем друг.

Пробвах да потърся и аз по всички букви и цифри от самото кабелче, но греда.

На самия тъч китаецО не е ли сложил някакъв модел, защото ме съмнява по модел на матрицата да може да се намери верният тъч.. Още по-интересното е, че тоя таблет се продава под няколко имена :) Остава по модел на самата платка да се търси или от Алибаба сайта примерно да пратиш снимка на твоя тъч и да ти дадат цена, което и е шитня.

Колко пинов е кабела на тъч-а, че не успях да ги различа.

Едит: ей тези примерно можеш да ги питаш: http://www.alibaba.com/product-gs/505762167/10_2_Projected_Capacitive_Touch_Screen.html

Едит 2: Ето и тези: http://www.alibaba.com/showroom/10.1%2522-capacitive-touch-panel.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Привет,

досега съм поръчвал части от 2-ма търговци през ebay и са ми пращали верните части :) (в случаи като твоя). Ще си позволя да им пратя снимките довечера заедно с модела и ще видя дали ще ми отговорят нещо.

Поздрави,

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...