Jump to content
BulForum.com

Допълнително охлаждане за лаптоп


People = Shit

Recommended Posts

Може би някои от вас знаят, че охлаждането на HP PROBOOK е доста безнадеждно (има само един отвор за изваждане на топлият въздух) и дори с охлаждаща подложка няма почти никакъв ефект, защото на долният панел няма нито една дупчица. Принуден съм да измисля друг вариянт и той е... Мисля си да махна CD-то и на негово място да сложа втори вентилатор и естествено да го затворя с метален панел на дупки + фина мембрана за прах. Първо, кое ще е по-ефективно за лаптоп? Един, който вкарва въздух и един (който си е вътре) да изкарва или с два изкарващи??? И следователно къде мога да го вържа? Плосък вентилатор, който духа странично ще намеря.

 

Това е за сега. Всяка идея е от значение :) Благодаря

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Идеята ти е добра, стига да е изпълнима. Въпроса е като сложиш втория вентилатор, дали той ще може да обдухва радиаторите на видеокартата и на процесора. Щото от всички лаптопи дето съм отворил досега, не съм видял това да е възможно. Но ако е възможно, правилния вариант е да се постави перка да вкарва студен въздух и другата да изкарва топлия.

 

Другия вариант е да вдигнеш волтажа на перката на 12V, но тогава рискуваш да се прецака по-бързо, а те не са чак толкова евтини, че да го правиш това упражнение. Освен това, вдигането на волтажа ще означава да се разглоби лаптопа и да се свърже вентилатора към 12V. Губиш всякакъв контрол над вентилатора, става по-шумен и се износва по-бързо. По-добре не.

 

От това, което прочитам из интернет, хората се оплакват от шумен вентилатор и му намалят оборотите. Възможно ли е просто да имаш нужда от почистване ? Имам снимки на перки спрели нацяло от прахоляк. На първо време провери тази вероятност :) Освен ако не си я проверил вече, разбира се :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...