Jump to content
BulForum.com

Проблем с видеокарта?


Swype

Recommended Posts

Здравейте колеги, наскоро сглобен компютър който ще се ползва за интернет и филми започна да прави проблеми.Като цяло работи добре - тих е.Видео картата е ATI Radeon 9550 128MB която е работила до скоро много добре.Вчера се опитах да пусна 1-2 филма но започна да прави проблеми....Някои филми тръгват и работят много добре, други филми насичат, трети освен че насичат и картината излизат зелени ивици по самата картина на филма...Това става единствено като са пуснати филми.Опитах да пусна един-два клипа в youtube и вървят добре - не правят проблеми.Плеъра на филмите първоначално беше Media Player Classic, след което го смених с KMP Player (заработиха малко по добре) но проблема остана, преинсталирах кодеците с най новите отново проблема е на лице?Къде да търся проблеми във самата Видеокарта или да опитам да сменя драйверите на видеото ?

Link to comment
Share on other sites

Ако ти прави проблем само на някои филми, според мен проблема е софтуерен. Пробвай с преинсталация на драйвера, разкарай всички кодеци и си инсталирай различни такива и виж как ще е. Може да пробваш и с някоя live linux дистрибуция как ще се държи.

Link to comment
Share on other sites

Швайп, пусни стрес теста на програмата GPU tool и виж какви температури ти гони картата и дали вади артефакти. Ако всичко е наред, значи картата не ти не е капут, а вундаба!

Оспех!

successkid.jpg

Link to comment
Share on other sites

Благодаря за помоща колеги, пуснах тест с ati tool - не откри грешки или проблеми на видеото, след което следва преинсталация и сега всичко е 6

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...