Jump to content
BulForum.com

Автомобил на старо - двигател?


doc

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Намирам се в чужбина и ми се налага да купя кола която ще карам не повече от два месеца. Разбирате, че търся някой евтин боклук който да не мисля после. Намирам вече няколко подходящи които ме устройват. Всичките обаче при работещ двигател "духат" или направо хвърлят масло от отвора за наливане на същото. Не съм много запознат с ДВГ и въпросът ми е възможно ли е да се кара такава кола или се очаква двигателя да "издъхне" всеки момент? Да добавя, че колата ще се кара извънградско и ще трябва да се минат около 1000 км с нея.

Още един път въпроса ми е мога ли да разчитам на такава кола, или да мисля за нещо по-скъпо, или кола под наем?

Благодаря предварително за всеки съвет.

Link to comment
Share on other sites

Здравей колега !

Най-добрият вариант след като ти е необходима за два месеца, поне според мен, е кола под наем. Това "духане" което коментираш не е на добре и не ти препоръчвам да купуваш подобен автомобил. Първо че ще гори масло, при това значително количество и второ, не можеш да си сигурен дали няма да те остави някъде на път.

Можеш да разгледаш вариантите за бензинов автомобил, зависи и с какъв бюджет разполагаш разбира се, но не ти препоръчвам дизел, защото от описаното от теб разбирам че си се насочил към такъв.

Надявам се да съм бил полезен :)

 

Поздрави

Link to comment
Share on other sites

Благодаря, разбира се че е полезен отговора, но става въпрос именно за бензинови автомобили. Тук където се намирам досега не съм видял дизел, а цената му е значително по-ниска от бензина :)

Link to comment
Share on other sites

Няма проблем. Ако можеш отиди в сервиз да измерят компресията - ако не е твърде зле вземай и не му мисли :rolleyes:

 

Да хвърля масло от отвора за наливане е напълно нормално и за нов двигател - нали отдолу е разпределителния вал(ове) който докато работи двигателя се върти а по него се пръска масло ;) Ако не пръскаше нямаше да има капачка а просто о

 

За по-точна проверка откачаш вентилацията от същия капак към всмукателя, затапваш с нещо времнно отвора на смукателя, палиш и гледаш там хвърля ли масло.Да духа е нормално, особено на обороти - няма перфектни сегменти.

Link to comment
Share on other sites

ще трябва да се минат около 1000 км с нея.

 

Колкото и да "хвърля" масло - 1000 км, а и повече...мисля че ще мине без никакъв проблем - само проверявай нивото на маслото периодически и доливай при нужда. Аз по бих се притеснявал напр. за това кога е сменян ангренажния ремък, че ако му е дошло времето, директно си оставаш на пътя и без двигател.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...