Jump to content
BulForum.com

Въпрос относно видео карта


suffergenius

Recommended Posts

Здравейте. Имам видео карта Geforce 9500gt на Gigabyte същата като тази Тук , но вентилатора е прекалено шумен! Понякога се оправя от самобесе си след като компютъра е бил изключен за известно време. Температурата мисля ,че е нормална при натоварване подържа 47-48 градуса максимум. Чистил съм е, но не мога да откача самата перка от вентилаторчето не знам на какъв принцип е захваната, не се вижда да има болче, а и може да е залепен затова ме е страх да напъвам да махам перката за да не я счупя. В такав случай какво ще ми препоръчате да направя. Разгледах една тема там препоърчват този вентилатор Тук или направо да си купувам друга карта и ако може да ми препоръчате някоя малко по добра от моята, но да е Nvidia. Благодаря предварително!

Link to comment
Share on other sites

Не си заслужава да влагаш средства в твоята морално остаряла карта. По-добре си вземи нова, но сподели с какви пари разполагаш, кажи си и какво ти е захранването и на каква резолюция играеш игрите. :)

Link to comment
Share on other sites

Ако съдя по старата ти карта, то бюджета ти е ограничен до малко над минималният. При положение, че твърдо си се зарекал да е нвидия, то логичният избор е gt 440 за ~120 лв.

Link to comment
Share on other sites

Оптималният вариант за момента е 6750, която е равна на GTS450 (с DDR5). В твоя случай, ако процесорът не е поне нещо от рода на E5200 или Athlon II 240, то и 9600gt би ти свършила работа, тъй като е по-бърза от 9500. Ако съм познал за процесора, то тогава тези 160 лева ги инвестирай в 9600/8800GT/GTS250, които втора ръка се намират на цени от 60/80/90 лева и с остатъка от парите си вземи ново захранване - примерно това.

Link to comment
Share on other sites

Тогава най-доброто, което може да направиш, е да вземеш една 6750-ка, като тази, която съм предложил. В момента на пазара няма GTS450 512mb с DDR5, иначе нея щях да ти предложа. Имал съм и двете карти, добри са. С парите от продажбата на старото захранване и видео си вземи един 500-ватов Goldenfield и няма да може да си познаеш машината :). А ако толкова не искаш ати, и това може да ти свърши работа. И вземи го клокни малко този твой процесор :).

Link to comment
Share on other sites

Работеща карта да отпишеш за едно охлаждане :wacko:

Щом ти върши работа побългари си я за 5лв

;)

Навремето си бях направил Geforce 6600 с охлаждане от AMD Athlon и си работи 2-3 години така - едновременно наклокана малко над 100% и не особено шумна.

Link to comment
Share on other sites

Картата е добра, ако не се лъжа беше на едно ниво с GTS450, само че трябва да имаш няколко неща предвид. Първо - няма dx11, второ - много ток смуче и твоето захранване сега посмъртно няма да я захрани (тоест може и да я захранва известен период от време, докато един ден не изпуши - буквално :) ) и трето - не е от най-хладните карти.

И ако си от Пловдив, защо не си я вземеш от Ерата?

Link to comment
Share on other sites

Просто исках да я покажа само, няма да е взимам от там. Спрях се на предишната която ми показа Тук + едно захранване и мисля, че проблемът ще бъде решен, а и за тея пари друга карта на Nvidia не мога да си купя и то да е чисто нова.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...