Jump to content
BulForum.com

Проблем с HDD


Recommended Posts

Имам стар 80 гигабайтов диск, който ми се беше прецакал преди време при неуспешен опит за създаване на нов дял и форматиране с Partition Magic.

Днес ми се наби на очи и реших за последно да проверя дали има някаква надежда да се поправи или е за боклука.

 

Поразрових се из доста форуми, но никъде не открих подобен проблем. А той е следния:

 

Биоса го вижда като 0.00 Mb.

При стартиране също ми показва 0.00 Mb когато го вържа като slave.

160 Gb master и 0.00 Mb slave ми се изписва.

А ако е сам ми казва: no disc detected

Под уиндоус не се вижда по никакъв начин. Нито на disc management, нито чрез програма. (Пробвах с Paragon Partition Manager 9.0 Professional и EASEUS Partition Master 5.0.1 Server Edition)

 

Някакви идеи ?

(Най-вероятно някоя по-специфична програмка)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Дискът на Seagate ли е? И по специално серия 7200.11? Ако е така имаш подобен проблем, който имам аз с моя DiamonMax 22. Тук пише как се оправя проблемът. Става въпрос при твоя случай за тази грешка " 0 LBA error: it happens when your BIOS can recognize your HDD at POST moment, but as an 0MB drive.". И тя като при моя случай става след определено натрупване на грешки в лог-а на хард диска. В темата, която съм дал пише как чрез две адаптерчета, които вече открих в български магазини, няколко кабелчета, едно малко картонче и доста сръчност и нерви се оправя. Все още обаче не съм се захванал понеже ми трябва някой друг лев за адаптерчетата и подготовка на кабелчетата...Щях да забравя, че ми трябва и една специална отверка, с която се отвиват болтчетата на електрониката на харда. Тя май ще ми е най-трудна за намиране. Като пробвам с моя хард ще напиша резултатите и ще постна ясни снимки с операциите и връзките, които съм правил и дано ти помогна и на теб. :)

 

П.П. Същевременно може да се разгледаш в Гугъл за твойта грешка и да разгледаш тези линкчета:

http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod=home

http://www.youtube.com/watch?v=EYrj5C7rR4o&feature=related

 

П.П. втори :) - Ето ги адаптерчетата: тук(първият) и тук. Като им гледам цените обаче при теб няма много файда, понеже харда е малък и ще ти излезне горе долу същото да си вземеш друга 80-ка втора ръка, но можеш да се пробваш за спорта дет се вика :). А ако си от Пловдив, направо може да дойдеш и да пробваме и с твоя. Няма смисъл според мен да даваш тези пари, освен ако не искаш и ти да си направиш такава ремонтна джаджа.

Link to comment
Share on other sites

Точно такава е. Аз имам подобни в нас, но толкова миниатюрна не можах да открия. Можеш ли да споделиш от къде точно си я купил (ако е от онлайн магазин де, защото знам че си от Шумен) :).

 

Ще проверя в Кузмов, Квазер и Викиват, ако те нямат трябва да се разкарам по бул. Руски в сервизчетата. Въпросът е че тва отнема много време, та мисълта ми е ако някой се успял да се снабди с такова чудо да сподели. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...