Jump to content
BulForum.com

qwannn14

Members
 • Content Count

  289
 • Joined

 • Last visited

About qwannn14

 • Rank
  Майстор
 • Birthday 09/22/1990

Contact Methods

 • Website URL
  http://pcservice2009.hit.bg
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  In front of the monitor :)
 • Interests
  Hardware , Software
 1. Добър вечер, съфорумци. От няколко дни насам се замислих за едно нещо казано от бащата на моята приятелка относно промяната на магнитното поле на нашата планета, с течение на времето. и нещата ми се струват наистина страшни и дори бих казал катастрофални. Въпрос на десетилетия според мен е да погубим планетата си. Общо взето става въпрос за следното нещо ... Земята освен географските си полюси има и магнитни. През 1931г. е открито положението на северният магнитен полюс, който е бил тогава накъде из ширините на Канада. В продължение на половин век се е премествал със скорост 10км на година в северозападна посока. Към днешна дата скоростта на изместване е достигнала до над 40 км ма година и учените предполагат че докрая на този век вече ще е някъде по ширините на Сибир. Изчислено е от учени пък че и южният магнитен полюс се е изместил с около 900км в рамките на 100тина години. Представяте ли си това изместване със стотици километри на полюсите до какви последци ще доведе. Цялото магнитно поле на Земята се променя. В един момент това ще промени посоката на въртене на Земята около оста и. Посоката на основните течения в атмосферата се променя... От там се променят и циклоните и досегашната ни представа за водния баланс ще се промени. Пустините в един момент могат да се наводнят от дъждове, а тук да не видим и капка дъжд и т.н. И това е нещо което не си го измислям. Прочетох след тези негови думи някои неща из интернет и ми се струва че в близките десетилетия сигурно ще сме свидетели на доста странни природни явления. Ето и някои линкчета с информация, на когото му е интересно да прочете: http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=70 http://megavselena.bg/ima-li-opasnost-ot-inversiya-na-zemnite-magnitni-polyusi/ http://www.dnes.bg/science/2011/11/12/predstoi-li-smiana-na-magnitnite-poliusi-na-zemiata.133663
 2. Россия 2 ... Самоче ще го предават time shifting т.е. до първата пауза за реклами e live и след рекламите вече е запис, но пък поне може да се види състезанието от - до. http://live.russia.tv/index/index/channel_id/2
 3. Хиляди благодарности за чарковете! :) Направо нямам думи! Дано се наложи да се видим пак някой път и тогава щеш, не щеш ... ще почерпя :D .

 4. Много точен продавач!

 5. Къде мога да уедра 12лв. на жълти стотинки ? Просто в продължение на 2 години отделях жълтите стотинки , които са ми връщали в автобусите , магазините и т.н. и станаха доста . Вчера ги преброих - 12лв. Ако някой може да ме светне къде няма да им се нацупят ? Мод-едит: Мястото на този въпрос е тук в тази темa. Моля, четете правилата.
 6. От много време търся драйвери за монитор KSA 785S и безуспешно. Къде ли не се рових ... ако някой може да ми помогне , ще съм му много благодарен.
 7. Благодаря за инфото djadomraz.Нод-а всеки ден го ъпдейтвам,но иначе имам 3-4 peer to peer програми,влизал съм в два сайта за кракове,но не съм си спомнял да съм свалял нещо друго от тях освен самите кракове,а това за настройките на експлорера изобщо не го знаех.
 8. Значи имам следния антивирусен и антихакерски софтуер: 1.антивирусна - Нод32 2.firewall - Zone Alarm 3.Spybot S&D , Ad-aware 6 Pro. Дотук добре,и изведнъж нод-а обажда,че имам троянец и единствения ми избор е да натисна terminate на съобщението,което ми показва(дотук все още добре),но реших аз да си инсталирам една малка добра антивирусна(за това се уверих по-късно),колкото да я пробвам, та тя ми откри същия троянец още в компютъра и за мое успокоение успя да го изтрие.Та въпроса ми е следният: Каква програма да използвам като защитна стена за троянци? П.П. Или трябва да заменя нод-а с друга антивирусна?
×
×
 • Create New...