Jump to content
BulForum.com

НВД...


Stenli

Recommended Posts

Hello to everyone :) За съжаление последния месец, а като гледам ще стане и повече, съм далече от всякакви тренировки и разбира се се появи проблемът с качването на килограми. Та реших да започна някаква диета, като фаворитът ми е НВД (правил съм я няколко пъти), но този път реших да попрочета малко по-подробно за какво иде реч. Бързо въвеждане в диетата: съкращението идва от Ниско Въглехидратна Диета, препоръчва се въглехидратите да се сведат до необходимия минимум за поддържането на нивото на инсулина или 0,8 до 1,1гр на килограм тегло. Също така количествата протеин трябва да се завишат до стойност (при мъжете) 2.5 до 3гр протеин на ден, храненията трябва да бъдат между 5 и 7 пъти дневно.

 

До тук всичко е добре, нека да направим малко сметки. Нормален човешки организъм може да усвои 25-30гр. белтък на хранене. Аз тежа 100кг и според препоръките на диетата трябва да приема 300гр протеин дневно! Ако на хранене приемам 30гр белтък, за да мога да усвоя пълноценно, това прави 10 хранения на ден!! Ако трябва да бъдат разделени в 5 хранения това е 60гр проин на хранене, което означава, че едно голямо количество няма да бъде усвоено.

 

Е аз ли нещо не съм наред, или те цифрички са грешни???

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Аз до колкото знам при разни диети се яде през 2 часа, като обикновено режимите почват от 7-8 часа сутринта, така че може и да се верни тея неща.

Link to post
Share on other sites

Аз до колкото знам при разни диети се яде през 2 часа, като обикновено режимите почват от 7-8 часа сутринта, така че може и да се верни тея неща.

Да, прав си, отделно прочетох, че при по-тежки хора количеството протеин, което може да усвои организма при едно хранене е по-голямо :)

От 3 дена прилагам диетата и бих казал, че е доста трудно да се поеме такова количество храна. Тук трябва да отбележа, че протеина засища изключилтено много, което комбинирано с еднотипната храна, превръща режима в предизвикателство. След един месец ще пиша какви са резултатите ;)

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...