Jump to content
BulForum.com

IBM T43(Intel Video) vs IBM T60(Intel Video)


jjjjjk

  

7 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Интересува ме кой от посочените лаптопи според вас е по-качествен като изработка. Нарочно съм посочил модификации с Intel видео, понеже Intel-ските видео карти дават най-малко дефекти, т.е това се търси от повечето потребители.

Всички сме наясно за разликите в хардуера(нали?), но в темата важното е качеството на изработка и удобството при работа. Кой от посочените лаптопи се справя с това да работи дълго време безпроблемно, с максимална надеждност при по-сурови условия или сериозна работа според вас?

Защо създадох тази тема? Искам да се уверя кой е най-най-най добрият от към качество, липса на прегряване, типови дефекти и т.н ThinkPad и да разбера коя машинка може да служи вярно и точно най-дълго.

Link to comment
Share on other sites

Аз си падам фен на ThinkPad и ще се изкажа непрофесионално като човек който е имал някой друг.

Клипа е рекламен, той продава такива лаптопи. Не се доверявай напълно, сигурно една клавиатура е жертвал ;)

Залях Т41 (Т4х също имат дренаж) с 200-300ml бира и клавиатурата му се прецака, но лаптопа оживя - нямаше една капка вътре!

Наскоро си купих за части Т61 - от едно кафе половината дъно беше умряло :lol: (Т61 има същите клавиатури и дренажи като Т60). Така че е въпрос на късмет.

 

 

Относно Т43 вс Т60, на Т43 му е МНОГО слабо интелското видео, на Т60 също му е МНОГО слабо интелското видео. Затова гласувам за Т61 с интелско видео.

В момента имам последния и съм доволен - всякакъв вид Full HD си върви и батерията ми държи по 5:30 часа.

Имах Т43 със ATI х300 - това видео е значително по-слабо от интел х3100 на Т61. Като имаш предвид че Т43 с интелско е в пъти по-зле от с АТИ, направи си сметка колко е слабо видеото на i915 чипсет ;)

 

Относно качеството - единственото, което ми липсваше от Т43 е клавиатурата, затова си направих хибрид - основа от Т/R/Z 60/61, механизми и клавиши от Т4х :bgrin:

Т60 и 61 са много по-стабилно направени, корпусите не се гънат, отдолу не са ужасно горещи, много по-тих е вентилатора.

Т61 е с малко по-некачествена изработка от Т60, но според мен е предостатъчно здрав и има предимства, които ме карат да го предпочитам пред Т60 - SATA2, вградено видео, което върши работа, поддръжка на 45нм процесори, а и 65нм за Socket P има колкото искаш, докато за Socket M нямат намиране.

Link to comment
Share on other sites

Съгласен съм, че Intel видеата са МНОГО слаби, но честно казано, само на тях имам вяра, че няма да ме предадат. Парил съм се от T30, на който му се разлепи видео чипсета(ATi Mobility Radeon 7500), та това е една от причините да не си помислям за лаптоп с ATi/Nvidia, искам нещо, което стабилно да си работи поне 5години.

А и старо, старо..тръгват стари игрици от типа на Halo Combat Evolved, ако излъжеш играта, че видеото поддържа Hardware T&L

Link to comment
Share on other sites

Специално на Ati моделите с "x" са безпроблемни. Radeon 7500-9600 в Т30, Т40-42 и NVidia в T61 дават масови дефекти - затова и заради дългия живот на батерия си взех с интел видео. За мен не е нормално в днешни дни да ползвам лаптоп, на който не върви HD (нямам компютър и всичко правя на лаптопа), това беше причината да взема T61 вместо Т60. Но ти си знаеш изискванията.Т43 го продадох защото ми идва слаб за всекидневна употреба едноядрения процесор, въпреки че беше с един от най-добрите едноядрени процесори - Pentium M на 2.13.

Link to comment
Share on other sites

и да разбера коя машинка може да служи вярно и точно най-дълго.

 

Дълго-дълго- максимум 2 години след това вече е морално остаряло и става основно за браузване но нищо по-сериозно не можеш да му сложиш.

 

Имам един DELL 600m със селерон на 1.6 и 1гб памет който за времето си беше много приличен. Тази година жена ми го ползва на морето да си рови по форумите и по нейните думи се поизнерви леко.. пак го предпочита пред ipad-a защото не може да свикне с онази клавиатура но е на кантар.

 

И на темата - взел съм един от топ моделите нa HP.. неприятната ми изненада е че за 2 кашон пари въпросния лаптоп няма SATA3 и един SSD диск го подкарва с максимум 150мб/сек трансфер... не че е малко но този диск може към 500... ссд-то се усеща че е такова а не обикновен диск но можеше да взема предния модел на половин цена примерно. Извода е, че каквото и да вземеш няма да е идеално и недей да го мислиш че ще изкараш до пенсия с него - 2,3...5 години - да, повече вероятно не, дори да е живо и здраво едно ще е с малко памет, второ диска ще идва малък и трето процесора ще е в пъти по-бавен от новите.

Link to comment
Share on other sites

Тук говорим за лаптопи, които вече са на 4-5 години (Т43 на повече). За 1гб памет определено си прав - вече не може да се работи нормално с толкова, и с 2гб е зор - толкова беше максимума на Т43, който имах. Иначе ми вършеше перфектна работа с уиндоус 7, но отварям 20 таба и дотам... като сложим и невъзможността един клип да изгледам както трябва на максимално качество, става ясно защо го разкарах.

Сегашния ми мисля е от 2008ма и засега е достатъчно мощен - браузвам, гледам филми, чета документи и това е всичко което правя. Най-много да се човъркам в Sony Vegas и да компресирам видео веднъж в месеца. Всеки си има различни критерии и преценява какво му трябва, но като се взема нещо макар и за 300-500лв трета употреба, трябва да се има предвид това, което казваш - че сега може да работи някакси, но след година ще е непоносимо бавен.Точно затова казах, че няма никакъв смисъл от Т43 с интел видео.

Link to comment
Share on other sites

Хмм..Мхм..Мхм... :)

Ако на вас Pentium4/PentiumM ви е бавно, аз какво да кажа, като единият десктоп ми е с Pentium3 1Ghz, 384RAM, Intel 82815, 20GB HDD Maxtor :P

Link to comment
Share on other sites

Pentium 3 :blink: на такова нещо дори пдф-и не могат да се преглеждат нормално.

 

Pentium M не ми беше бавен (все пак имах втория най-бърз), но не поема по-тежки задачи както двуядрен. Докато си работи пъргаво изведнъж се задръства. А като се напълнят 2та гигабайта рам какъв кошмар беше и какво чакане... естествено под уиндоус 98 или 2000 ще е невероятно бърз. И MPEG1 видео ще върви супер :P Игрите под дос 5.0 можеш да ги играеш с 1000 кадъра (имаше някой, писани за 286, които определят кадрите по бързината на процесора :lol:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...