Jump to content
BulForum.com

кучета

Recommended Posts

Продавам бебета хъскита на 41 дни едно мъжко и едно женско и двете са със спатия на челото и със сини очи 100% чистокръвни цена 150лв. без ваксина и паспорт са все още,след 45-тия ден като им направя ваксини и им изкарам паспорти цената става 200лв.

За Снимки и допълнителна информация скайп: The_game_1992

:):):)

Продавам бебета хъскита на 41 дни едно мъжко и едно женско и двете са със спатия на челото и със сини очи 100% чистокръвни цена 150лв. без ваксина и паспорт са все още,след 45-тия ден като им направя ваксини и им изкарам паспорти цената става 200лв.

За Снимки и допълнителна информация скайп: The_game_1992

:):):)

За спатията не знам, но ако са чистокръвни ме интересуват родословията на родителите. Ако ги имаш, взимам мъжкото след като го видя и се консултирам с ветеринар.

Подготви документите на родителите и ми остави телефон за връзка.

За спатията не знам, но ако са чистокръвни ме интересуват родословията на родителите. Ако ги имаш, взимам мъжкото след като го видя и се консултирам с ветеринар.

Подготви документите на родителите и ми остави телефон за връзка.

[/Родословие по документи не мога да ти дам тъй като нито съм виждал нито знам какво представлява майката съм я купувал от развъдник в пазарджик а бащата е на един приятел също така и бащата на бащата го знам , в една приятелка е иначе да го види ветеринар няма проблеми...

Пс: Незнам какво е и що е но ако имах родословие по документи цената мисля че трябваше да е друга :P

http://www.prikachi....10/3460510Z.jpg

http://www.prikachi....17/3460517M.jpg

http://www.prikachi....19/3460519M.jpg

Ето снимките :)Бялото не се продава,остава си за мен :):):)

4. ............................................................

Снимките се поместват единствено в първия пост на самата тема (указание), без значение по кое време са добавени. При нарушаване на това правило се трие темата !

Модератор: При следващ подобен случай направо затварям темата.

Пс: Незнам какво е и що е но ако имах родословие по документи цената мисля че трябваше да е друга :P

Като не знаеш, недей да твърдиш, че са 100% чистокръвни. По-скоро кученцата (като гледам майката) са хъскиподобни, но за село стават.

И още нещо: родословието не се придобива с документи, а се удостоверява с тях.

Няма значение. Интереса ми след като видях снимките приключи.

Като не знаеш, недей да твърдиш, че са 100% чистокръвни. По-скоро кученцата (като гледам майката) са хъскиподобни, но за село стават.

И още нещо: родословието не се придобива с документи, а се удостоверява с тях.

Няма значение. Интереса ми след като видях снимките приключи.

Професоре кинолог,аз като един собственик на хъски ще те уверя,че за разпознаване на порода има стандарти,които всеки кинолог може да разпознае.На всяка киноложка изложба има оценител,който може да издаде сертификат за експертна оценка на дадено куче по блезите и стандарта за съответната порода-очи,уста,уши,крака,стойка,опашка,холка,козина,тегло....

Но ти явно си най големия специалист,който от 3 снимки заключва,че кучетата на човека са хъскоподобни.

А и за 150лв само родословие и членски внос не можеш да извадиш на бебетата от федерацията. :lol:

Аман от разбирачи на кучета в тоя форум,във всяка тема за продажба на кучета най големите разбирачи се явяват и с тези родословия се насират от важности.

Професоре кинолог,аз като един собственик на хъски ще те уверя,че за разпознаване на порода има стандарти,които всеки кинолог може да разпознае.На всяка киноложка изложба има оценител,който може да издаде сертификат за експертна оценка на дадено куче по блезите и стандарта за съответната порода-очи,уста,уши,крака,стойка,опашка,холка,козина,тегло....

Но ти явно си най големия специалист,който от 3 снимки заключва,че кучетата на човека са хъскоподобни.

А и за 150лв само родословие и членски внос не можеш да извадиш на бебетата от федерацията. :lol:

Аман от разбирачи на кучета в тоя форум,във всяка тема за продажба на кучета най големите разбирачи се явяват и с тези родословия се насират от важности.

Не бях виждал хъски с клепнали уши, но след като си огромен спец по породата...

Освен това, когато се твърди, че е 100% чистокръвно... това се доказва, а не се предполага. Обявата е, че се продават за 150 лева 100% чистокръвни кученца, а не че за 150 лева ще купиш хъскоподобно, което после да водиш на експерт, да му платиш тия 200 лева и той да потвърди, че си взел хъскиподобно и отгоре на всичко да ти се присмее зад гърба.

Айде не се прави на много отворен.

И аз имах интерес , но.... не знаех , че ваксината с паспорта струва 50 лв ... :laughing: :laughing: :laughing:

Международният паспорт струва 5 лева, обикновения е безплатен. Ваксината (в зависимост от производителя и теглото на кучето) в случая ще е не повече от 10-15 лева.

Ето и преведения от английски стандарт:

http://siberian-husky.dir.bg/_wm/basic/?df=12&GDirId=ed32e47dfb25b08515e9addb1c0fdac4

там има и приложени снимки.

Мислех да се сдържа, ама не мога...

Всеки пишман развъдчик, решил, че кучето му е най-красивото, пуснал го на махленския тъпкач, извадил 4-5 кутрета, започва да ги продава като "100% чистокръвни".

Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли...

Ти като един собственик на хъски(поредното хъскоподобно, явно), навярно не си запознат, че въпросната експертна оценка е по-скъпа тоалетна хартия. Това, че кучето има екстериорно сходство с хъски, съвсем не го прави такова. Освен това, съм 1000% сигурен, че НЯМА да отговаря на стандарта.

"Хъскоподобно" както се е изразил колегата, е общоприето определение за кучета, приличащи на дадена порода, но без каквито и да било документи, удостоверяващи чистопородност, освен уверенията на търгашите, произвели поредното кучило нещастни душици.

Относно родословието и федерацията... отново си съчиняваме в свободен текст. Родословието НЕ СТРУВА НИЩО на собственика! Всяко родословно кученце се РАЖДА С ПРАВОТО на въпросните документи, удостоверяващи чистопородността му и кръвните линии. Що се отнася до членския внос, той е 30 лв на година, конкретно към БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ СЕВЕРНИ КУЧЕТА.

Аман от лаици, които, понеже са повече, с магарешки инат насаждат неправилно отношение към животните. Те самите, разбира се не са виновни. Дано си намерят добри стопани. Дано са здравички и пораснат обичани от някого.

Хората... те са помияри...

Хората... те са помияри...

Извинявам се за употребената дума. Употребих я по-скоро воден от емоции, за което съжалявам и се извинявам. Ще си коригирам поста.

Ти като един собственик на хъски(поредното хъскоподобно, явно), навярно не си запознат, че въпросната експертна оценка е по-скъпа тоалетна хартия. Това, че кучето има екстериорно сходство с хъски, съвсем не го прави такова. Освен това, съм 1000% сигурен, че НЯМА да отговаря на стандарта.

А ти осъзнаваш ли как се подиграваш на хора,които са учили,работят и посвещават целия си живот в изучаване на породите кучета.Явно за теб те са някви си там фигури,които нищо не значат.А това,че се провеждат киноложки изложби сигурно пак нищо не значи.Ти си водиш помияра в парка на киноложка изложба всяка вечер. :laughing:

Моето "хъскоподобно" куче има вече 2 отлични експертни оценки от 2-ма различни съдии.Ела да ми покажеш какво го прави хъскоподобно щом няма родословен документ.Victory е дал линк за стандарта на породата.

Ако ти покажа снимка на един помияр и 2 копия на родословия сигурно ще кажеш че е чистокръвен представител,макар да липсват половината от отличителните белези на породата му. :lol:

Айде стига сме се джафкали,гледайте си кучтетата,радвайте им се.Някои хора се радват повече на документите от колкото на животните.

П.П Всички хъскита се раждат с клепнали уши.До месец ги изправят. :))

Кученцата са на 41 дена, което е повече от месец. Бялото е с изправени уши, но едното черно е с напълно клепнали. Освен това майката не бих казал, че е чистокръвно хъски. Формата на главата, размера и разположението на ушите го потвърждават (друго не се вижда от снимката, затова коментирам само видимото).

Нямам нищо против кутретата, просто ме издразниха твърденията на продавача, който или откровено лъже или не е запознат... с някои неща.

Иначе аз търся хъски за подарък и ако продаваш може да говорим.

Не виждам смисъл да се джавкаме заради търгаш, който си мисли, че ще заблуди някого. Чистокръвни кучета обикновено се продават в специализирани форуми.

Извинявам се и на модераторите, но предвид оскъдната информация... нямаше как да не се разрази тази дискусия.

А ти осъзнаваш ли как се подиграваш на хора,които са учили,работят и посвещават целия си живот в изучаване на породите кучета.Явно за теб те са някви си там фигури,които нищо не значат.А това,че се провеждат киноложки изложби сигурно пак нищо не значи.Ти си водиш помияра в парка на киноложка изложба всяка вечер. :laughing:

Моето "хъскоподобно" куче има вече 2 отлични експертни оценки от 2-ма различни съдии.Ела да ми покажеш какво го прави хъскоподобно щом няма родословен документ.Victory е дал линк за стандарта на породата.

Ако ти покажа снимка на един помияр и 2 копия на родословия сигурно ще кажеш че е чистокръвен представител,макар да липсват половината от отличителните белези на породата му. :lol:

Айде стига сме се джафкали,гледайте си кучтетата,радвайте им се.Някои хора се радват повече на документите от колкото на животните.

Аз на никой не се подигравам. Пак казвам: Експертната оценка НЕ прави кучето чистопородно.

Моя "помияр" има вече 3 купи, а е на 7 месеца.

Това са помияра в парка не знам как да го разбирам... Казах вече, помиярите са хората, не кучетата...

Твоето "хъскиподобно" може да има 689506840945 оценки от 689506840945 съдии, но то си остава хъскиподобно. Ако не вярваш, обади се в клуба на Юлия Велкова - 0887 405 588. Обясни и, че ти имаш едно прекрасно хъски и искаш да има поколение, което да получи съответните документи за чистопородност. После пиши тука какво ти е казала!

Аз си се радвам на кучето, не на документите, нито дори на титлите. Гледам да е щастливо, да се храни с най-добрата храна и да играе с другите кучета. Да излиза през уикенда на полянка, да расте здраво и обичано. Не ми обяснявай аз как си гледам кучето и кое му обичам.

За бебетата хъски е единственото вярно нещо...

Аман от разбирачи в този Форум едвам се здържам да не се разпсувам,след като сте толкова надъхани и сигурни че не са чистокръвни нека викнем експертиза да определи,но в случай че са чистокръвни "Разбирачите" от форума ще си купят куче 3 пъти по скъпо от казаната от мен сума и ще платят експертизата, а в случай че не съм прав ще платя на всеки от тях по 300лв + експертизата

Моля да пишат хора съгласни на това или желаещи да си закупят кученце :):):)

За да не се заблуди някой, да уточня за последно.

Кученцата са хубави, милички, прекрасни ХЪСКОПОДОБНИ.

Няма НИКАКЪВ начин да се докаже породност, в смисъл да се издаде ДОКУМЕНТ за това, нито начин въпросните кучета да влязат в разплод в Клуба, и поколението им да има РОДОСЛОВИЯ.

Нека няма никакви спекулации по въпроса, че за чистопородно(това е правилния термин, а не чистокръвно) се смята САМО куче, притежаващо РОДОСЛОВИЕ, издадено от БРФК или членуващи в него клубове по породи. Въпросното родословие не се заплаща от купувача, кученцето го притежава по рождение, когато връзката е по правилата на клуба, с кучета, взели необходимите оценки от изложби.

Извадка от Правилника за развъждане на БРФК

"IV. Предпоставки за развъждане, развъдна дейност

1. За развъждане се допускат само здрави кучета със стабилна психика, записани в родословна книга, призната от БРФК. Те трябва да отговарят на установените от компетентния клуб изисквания."

Ще си позволя един цитат:

"Когато купувате куче с родословие вие трябва да получите:

1. Оригинално (не ксерокопие!) родословно свидетелство с всичките описани по-горе неща в него, с номер от ПК на БРФК и подпис и печат.

Ако свидетелствата още не са били издадени, продавача на кучето трябва да ви даде гаранция за това, че документ ще има: телефон на клуба, където да проверите, че даденото куче е регистрирано, и има право на родословие, ще си има родословие, когато (еди какво си). Родословни свидетелства се "бавят" по няколко причини - кученцата трябва да са на най-малкото 49 дни, преди БРФК да впише родословието в ПК; собственикът на женското куче - т.н. развъдчик - трябва да има регистрирано във FCI запазено име, без което родословията не се регистрират в БРФК... и, разбира се, самият процес на издаване на родословие отнема време.

2. Куче, което има татуировка или микрочип (лепенка с номера на микрочипа се поставя на родословието и във ветеринарния паспорт на кучето!)

Т.е. преди да купите едно куче, проверете дали клубът ще му даде родословие. Много са мошениците, които продават "уж-родословни" кучета и после новите собственици остават излъгани и без документи. Това не омаловажава самото куче и любовта към него, просто оставя неприятен вкус в устата на собствениците му.

Освен това трябва да знаете, че ако едно кученце не е регистрирано в клуба/дружеството, то няма как да получи родословие в последствие, независимо дали мама и татко каквито са ви ги казали, имат или нямат родословия. Клубът не носи отговорност за връзки, които са станали извън клуба; за кученца, родени извън клуба... и при това положение НЯМА ПРАВО да гарантира с издаването на родословен документ, че дадено кученце произхожда от конкретни родители."

Не злоупотребявайте с желанието на хората да си имат приятел!

Ако не можете да си позволите родословно кученце, вземете си приятел от приюта! Има толкова много души, нуждаещи се от любов! Не насърчавайте търговията с животи!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...