Jump to content
BulForum.com

SuSe 9.1

Recommended Posts

Въпросът ми е дали трябва да се инсталлират всичките 5 диска или инсталацията е 3 диска, както на другите дистрибуции на линукс

karaman said:
ami to si pishe i ne e kakto na drugite distribucii

primerno slack-a e na 1,2 diska :)

Да то си пише че е 5CD Обаче преди време си записвах Mandrace 9,0 ако не се лъжа пак имаше 2 допълнителни диска към стандартните 3 но аз си я инсталирах от 3-те

karaman said:
не аз има предвид че пише колко от тя 5 цд-та ти требват :)

Godfather ме убеди че Fedora core2 ще ми върви добре, така че него ще си инсталирам, благодаря все пак ;)

• 2 weeks later...

Авееее пич, няма к`во да се притесняваш :wacko: . Сваляш си SuSE 9.1 записваш дисковете. :rolleyes: Буутваш от CD-то и почва инсталацията :D .По defaults мисля, че са нужни само първите 2 или 3 диска :blink: . И к`во питаш толкова. Пускаш и почваш да четеш то всичко си е написано. :sayjin

Специално за SuSE 9.1 в началото на инсталацията след hardware detection-а си избираш какви пакети да инсталираш. Не е изключено да се окаже /ако свалиш само 3-те диска да кажем/, че някой пакет, който си избрал го има на 5-тото cd и просто изгаряш. Затова най-добре свали и 5-те диска. На 4-5 диск има полезни пакети от рода на p2p програми и library-ta, които може да си свалиш и по-късно, но защо да се мъчиш да ги инсталваш след това. :)

• 1 month later...

Как да пусна този линукс-Suse 9.1 .Когато го нсталирам иска username с password.Някой ако знае как да се регна моля да каже.

• 1 month later...

Тва suse при мен много странно се държи, при install ми разпознава ntfs дялове като linux native (?). После като тръгне X ми изсипва с каруцата една купчина грешки на kde. Като се опитам да си сменя резолюцията X не тръгва и трябва да си връщам старата кнфигурация, след като си инсталирах нов видео драйвер на nVidia, пак проблеми - няма 3D, пак не може да се сменя резолюцията, X-a нещо му става от време на време и почва да swap-ва мощно без никаква причина и да работи супер бавно. Честно казано до сега бях с fedora, и никога не съм имал такива проблеми, видях го suse в един приятел и реших да го пробвам, но поне за мен се оказва по-сложно да го подкарам както трябва отколкото fedora (не че съм се занимавал много).

sasquatch said:
Тва suse при мен много странно се държи, при install ми разпознава ntfs дялове като linux native (?). После като тръгне X ми изсипва с каруцата една купчина грешки на kde. Като се опитам да си сменя резолюцията X не тръгва и трябва да си връщам старата кнфигурация, след като си инсталирах нов видео драйвер на nVidia, пак проблеми - няма 3D, пак не може да се сменя резолюцията, X-a нещо му става от време на време и почва да swap-ва мощно без никаква причина и да работи супер бавно. Честно казано до сега бях с fedora, и никога не съм имал такива проблеми, видях го suse в един приятел и реших да го пробвам, но поне за мен се оказва по-сложно да го подкарам както трябва отколкото fedora (не че съм се занимавал много).

Kak da e, opravix videoto, ama zvuk iok - ima ama izliza nqkvo brymchene i se otkazvam, baxti suse linuxa, sha si shpora s fedora, pone sam i sviknal.

Дам и аз подобни проблеми имах. Еми истината е че SuSE си е за десктоп. Не барай много .conf файловете ша доомажеш всичко. Ако продължаваш да се мъчиш може и да го настроиш.

probval sam edno suse i s iskliu4enie na tova 4e ne bqh ispolsval nikoga Linux

nqmah problemi :D .samo deto monitora mi e tup i nese raspozna ta imashe malko problemi

s msndreka nqmah svuk no popitah google i to dade otgovor sega nqma svuk samo na filmite. :angry:

Използвам Mandrake от близо 4 години..

Чесно казано до сега не съм имал проблем който да не мога да реша по него :)

Не знам какво го хвалят това SuSE, и аз си свалих release-а от data.bg SuSE 9.1Pro.. Само че първо е бъгово.. второ не искаше да ми пусне звука гадината..

След 30 минутно ровене в google.com, оправих звука.. само че се оказа че всеки път като се log-на трябва да се logout-вам наново, за да се рестартира X-а, и да ми работи звука пак..

Е, да.. ама НЕ! Шибнах си Mandrake-a пак... 10.0 и заспа..

В момента обаче карам на WinXP заради игрите..

Поправка: имах един проблем който е бъг в KDE-то с който не можах да се преборя.. Когато минимизираш ХММS-а, playlist-ата и еквалайзера остават.. все едно са отделен джам, но не са.. след като четох-четох, се оказа че било бъг в KDE-то, защото не третирало както трябва child джамовете на XMMS-a.

Искам да иснталирам Suse 9.1Pro от харда дирекно без да го качвам на CD-та. Някой има ли идея как да си направя дискета за да бутна от нея и да кажа че ще инсталирам от харда. Търся някакви хелпове ама не намирам за това

RaZoR said:
SuSE 9.1 е супер,само където не може да се подкара кабелен модем на УСБ.  :cry иначе тва сусе нямаше да го оставя на мира ...  :P

Има разлика между това Suse да не може и съвсем друго ти да нямаш тези възможности.

Опитах почти всичко + помоща на някои хора от този форум... не става.Дори четох в официалния форум на дистрото и там хората си казват че не става.Сусе не пбича УСБ кабелни модемчета.Ти ако може да ми помогнеш ще съм много доволен и ти избираш каде да пиинем по нещо :)

Компилираш ново ядро с поддръжката на usbnet, modprobe usbnet.

Това пробвал ли си го?

Kogato polzvah SuSE 9.1 togava preminah ot USB na LAN i ne sujeliavam. I az sum probval tezi moduli. Dokolkoto si spomniam kato zarejdah tezi moduli v dmesg mi izpisvashe neshto ot sorta na usb timed out. Vuprosut beshe che togava prosto otkaza da zahape net-a :blink: .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...