Jump to content
BulForum.com

проблем с клавиатурата на лаптоп


deus_pld

Recommended Posts

Колеги, появи ми се следния проблем в лаптопа: след един лек инцидент (компютъра се отзова в опасна близост до мястото на разливане на една чаша уйски и е възможно част от него да е попаднало вътре :) ), клавиатурата започна да се държи странно: при натискане на бутона с буквата "н" излиза "н6". Също става при натискане на бутона "6". При натискане на "б" излиза "б5". Същото излиза и при натискане на "5". При натискане на "-" излиза "=-", при натискане на caps lock излиза Ч, при повторно натискане- ч. :)

Въпроса ми е къде да търся проблема: в свързващите кабели на клавиатурата, в самата клавиатура, или пък проблема може да е съвсем другаде, а също и дали мога да направя нещо сам, или обезателно ще се ходи в сервиз? Питам, защото слабо разбирам от хардуер, пък искам да съм горе-долу наясно с проблема, преди да ида в сервиз, за да не ме правят на маймуна там.

Лаптопа е HP Pavilion dv5.

Мерси предварително.

Link to comment
Share on other sites

Можеш.

Проблема явно е в самата клавиатура. Извади я и я разглоби. Измий добре с вода и изчай задължително да исъхне добре и да няма вода никъде!! След като си сигурен я сглоби и я сложи пак. Би трябвало да намяш проблеми след това :)

Link to comment
Share on other sites

Много се надявам че бързо след това си изключил машината и си извадил батерията. Важно е да изсъхне хубаво преди да го ползваш пак. Ако лепне - измий я. Ако не - свиркай си. Но важно е преди да го ползваш отново лаптопа да е напълно изсъхнал.

Link to comment
Share on other sites

Ако разлива е бил в района на бутона FN очевидно се включва сам.

На моя ACER цифровата клавиатура е в този диапазон,така че огледай там какво е положението

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...