Jump to content
BulForum.com

Продавам лаптоп Dell Latitude

Recommended Posts

Dell Latitude 550 MHz, 128 MB RAM, 10 GB HDD, Win XP, CD, FDD, TV-out, батерия - около 90 мин.

Снимка може да видите тук - http://www.pazaruvaj.com/prenosimi-kompjut...-p13269702.html

Цена: 300 лв за София. 325 лв за Пловдив (познайте защо :) )

Нещо немога да се сетя защо цената за Пловдивчани е 25лв. повече, би ли ни обяснил?

Ами включвам си пътните, толкова ли е трудно да се сети човек.

Аз лично не бих си купил нещо, без да го видя лично, затова не бих разчитал на куриер. Но ако някой се навие, за мен няма проблем.

:blink: Дали е заради куриерските услуги??? или... :confused

Куриерската услуга е в рамките от 5 до 10лв. в зависимост дали ти ще отидеш да си е получиш от офиса на куриерите, или те ще ти е донесат до вратата. В повечето случай се поема от купувача и продавача няма отношение в това дали стоката му ще се продаде в града от който е, или ще е пусне с куриер. Но дори и в цената да е включена доставката с куриер пак не се връзват нещата, ето защо е най-добре да обясни самия продавач ;)

Според мен продавача ще хване рейса на

Почти позна: продавачът ще хване маршрутка, за да стигне до гарата в София (1,5 лв). Оттам хваща рейса за 12 лв. Прибира се. В най-добрия случай срещата е на центъра, но ако не е - ощя 1,2 лв за рейсове. След сделката продавачът доволен си хваща още един рейс от 12 лв за София, слиза на Плиска и си хваща 280 за студентски град (0,6 лв). Което според скромните ми математически познания прави малко над 27 лв. А, да, билетчетата са по 12 лв, освен ако няма някаква гара "на черно".

И за да не е съвсем офтопик - ако някой ми разясни как точно става плащането на стоката при предаване по куриер, тези разлики в цената за градовете отпадат.

След разглеждане на обяви за слаби лаптопи стигнах до извода, че може би малко съм прекалил с цената, свалям на 250.

Използвай Еконт Експрес, просто като отидеш в офиса да пуснеш пратката, им казваш че стоката има наложен платеж (в случая сумата която искаш), ще те питат кой ще поеме куриерската услуга, ти казваш получателя и това е.

Ще искат твойте имена, телефон за контакти с теб, както и точен адрес. Същото важи и за получателя, ако стоката ще ходи на адрес, но ако клиента си е вземе от офиса на куриерите, тогава ще ти трябват само неговите имена и мобилен телефон ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...