Jump to content
BulForum.com

LAN protektor


Recommended Posts

Zamislil sam se da se oborudvam s LAN protektor chiato cel ste e da pazi PC-to ot tokovi udari po mrezata porodeni ot buri, grumotevici i drugi takiva prirodni iavlenia. ;)

Proverih po magazinite i namerih 2 chishita takiva igrachki. Ednite sa okolo 50lv i sa APC, a drugite sa niakakvi bulgarski i cenata im e okolo 30lv.

Vaprosa mi e, ima li naikoi, koito e polzval (polzva) takava igrachka i kakvi sa mu vpechatleniata ot neshtoto s koeto razpolaga. I kato kapak na vsichko, ima li faida ot tezi neshta ili prosto da se zapasia s niakolko LAN karti i da si gi smeniam pri nuzda.

Link to comment
Share on other sites

От личен опит СИЛНО ти препоръчвам да си сложиш протектор, не само на лан картата, но и на захранването. Цял един компютър ми изгоря, защото ми се досвидяха 50лв! (е, почти цял. останаха няколко здрави части и полуцяло дъно).

Протектора на захранването ми е APC и до сега (>6мес.) нямам проблеми. Имам и български протектор на кабелния модем. Него го сложиха кабелните техници, защото им изгоря разпределителя. Та техниците ми казаха, че проблема може да не е само от гръмотевици, но и от незаземени контакти, щепсели с неконтактуваща нула, или от някой стар телевизор във входа.

Като заключение - не мисли, а си купи.

Link to comment
Share on other sites

Kato stana vapros za kabelna TV...

Polzvam PC-to si kato TV i na kabale imam "delitel na masa" kakvoto i da oznachava tova. Vaprosnoto neshto pazi li me ot toci prez kabelnata ili samo pazi kabelnata da ne ia precekam az?

Link to comment
Share on other sites

За ЛАН протектора, в нашата мрежа сменихме няколко суича по време на бури и 1-2 ЛАН-карти, а на мен ми изгоря и вградената в дъното. Такова нещо (кръстено 'разредител') за еднократна употреба ми предлагаше да ми направи един телефонен техник, ама така и не взех.

Link to comment
Share on other sites

Аз ползвам на APC и до сега нямам никави проблеми:-) . Аз го взех за 75 лв преди 3-4 години. Различават се по гаранцията. Едните са с 3 !!! години а другите бяха с по-малко. Ползвам също и галванично разделен сплитер за кабелната и ти препоръчвам да си намериш защото ако тие вързан компютъра към телевизора "гръмчето може да ти дойде с интернета" :-). Не ме питай от къде може да си намериш, защото ми го даде един приятел, който е техник в една кабелна телевизия. Знам че струва между 17-25 лв. в зависимост от марката.

Link to comment
Share on other sites

моя съвет е да сложиш един протектор на входа на елемента коити дели кабелната за пс и тв тунера и няма да имаш никакав проблем

(имам предвид че ще те защити както другите неща 100% гаранция няма)

питаи са такова нещо в обслужващия те офис на евроком мисля че няма да има проблем да ти дадат такова нещо а ако ти откажат прати пм и ще ти дам

 

мисля че ако не ти удари токов удар модема няма как да стигне до ланкартата

Link to comment
Share on other sites

Ot edin dostavchik polzvam kabelna TV, a ot savsem drug internet po LAN.

Na koaksialnia kabel imam delitel na masa. Neznam dali tochno taka se kazva, no taka mu kazvaha tehnicite, koito prekarvaha kabela, a oshte po-malko znam funkciite na taia djadja. Tova koeto razbrah e, che niakoi PC-ta v sledstvie na edi si kakvo (kofti zanulen kontakt naprimer) pri vkliuchvane podavat kam mrezata na TV operatora toci, koito takovat mamata na kabelarkata. Vaprosa e dali delitelia na masa pazi samo kabelarkata ot moi "izpulnenia" ili usporedno s tova pazi i men ot sasedski "izpulnenia".

Iavno e nalozitelno da si sloza LAN protektor v moia sluchai, no tova ste stane kato sabera pari. Dano pone da niama problem dotogava, che ste me varnat v "parvi klas":(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...