Jump to content
BulForum.com

съвет за дъно


samkijot

Recommended Posts

сиурно е поредната тема, ама кво да се прави ... в момента дъното е Asus P5PC-MX и съм решил да го сменя, с някое по-ново, преди всичко бюджетно и което да позволява overclock. конфигурацията E2180, EAH4850, Fortron 400W и духалката на процесора е ARCTIC Alpine 7 GT(захранват се още 2HDD и 1DVD-RW). въпроса ми е какво дъно бихте ми препоръчали за до 80 лв.? гледам в ерата ...

 

ASROCK G31V-S - 67 лв.

ASROCK G41M-VS2 - 76 лв.

Gigabyte GA-G31M-ES2L - 78 лв.

 

... за последното знам, че е едно от добрите бюджетни дъна, които позволяват overclock.

 

благодаря предварително.

Link to comment
Share on other sites

Идеята на бюджетните дъна не е да се клоква, а да са евтини. Тези дъна не позволяват клок главно поради две причини - стабилизаторите на процесора са много слаби и клякат и видеото в чипсета не харесва високите шини. Решението е нещо втора употреба с P35, което няма вградено видео и има достатъчно добри стабилизатори за клок на двуядрен процесор.

12571228.jpg

Лявото дъно е G31M-ES2L, средното е P35-DS3, което спокойно достига 500 шина и дясното е X38-DQ6, което е истинско клокърско дъно - намират се "малки" разлики, нали?

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Като гледам в Ера избора на дъно е доста малък ,само 23 дънни платки. Аз съм в подобна на твоята ситуация , но в AMD вариант и съм се спрял на това дъно http://sky.bg/Details.aspx?ID=15014 ,ако може някой да сподели мнение защото ъпдейта който ще почвам ще бъде постепенен и ще започне със смяна на Mb и ram и последствие ще се купуват vga ,hdd и cpu (в момента, 200gb и semprom am2 3000+).

Link to comment
Share on other sites

G31M-ES2L

 

добре де, с това дъно не мога ли да постигна шина повече от 200? чета по разни форуми, че спокойно си работи на 10х300 т.е. на 3Ghz ...

Link to comment
Share on other sites

Като гледам в Ера избора на дъно е доста малък...

Как така малък :huh: аз там намерих дъно което не намерих в ресет, в jar, pic и още една но не я помня.Ако гледаш сайта им наистина няма нощо, но на място можеш да си поръчаш почти всичко и го доставят за ден два.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...