Jump to content
BulForum.com

Търся говежд рог

Recommended Posts

Здравейте,

Търси се рог от говедо или друго животно.... предпочитам да е БЯЛ (защото е по-твърд) и ме интересува само плътната част. Ако има куха част - то тя да е с плътна дебела стена...

Търся също и кост от преден крак на говедо. Има част, която е почти с форма на правоъгълник при напречен срез.

НЯМА да се ползват за "окичване" по каски или на други места :) . Ще се преработват, така че е добре да НЕ са драгоценни...

НЕ търся единични бройки, може и по-големи количества.

Знам че по кланниците ги изхвърлят или ги дават на екарисаж да ги горят, но такъв вече няма в Пловдив и не знам какво ги правят.

Ако някой знае нещо по въпроса или има познати в този бранш - да пише. За цена - ами предлагайте, пък ще мислим...

За дръжка на нож! :)

НЕ позна.... не съм "ножар... за съвсем други цели е....

Не че мога да ти помогна или нещо друго, ама ми стана любопитно какво ще ги правиш :confused

Написал съм - ще се преработва, но трябва да е плътен.... И понеже: първо НЯМАМ достъп до слонова кост и второ (или по-скоро ПЪРВО) НЕ смятам, че трябва да умират безпричинно животни, се налага да ползвам "родни" отпадни материали...

Казаха ми да търся по селата, ама просто да се лутам.... безсмислено е.

Преди време идваха с камиони от Варненския екарисаж да прибират остатъка от кланниците, но сега незнам вече как е :unsure:

А знаеш ли някоя кланница за говеда (но да си е за нейни нужди, а не на ишлеме) ???

Привет,

Незнам дали ще върши работа обработен биволски рог? На плочки с размер-125мм/38мм/9-10мм по спомен беше около 8-10 лв. Човека е коректен, пазарувал съм от него, предлагаше и Камилска кост по едно време.

Може да го намериш на [email protected] останалото си е договорка между вас. Надявам се още да се занимава с такава дейност, последно съм пазарувал от него преди три месеца.

Edit: Слонова кост може да се намери с уговорка от Илия Пешев, известен нашенски майстор ножар. Негови координати не мога да дам, но май си имаше сайт.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...