Jump to content
BulForum.com

GSM-разкодиране


GLT

Recommended Posts

Имам два GSM - Nokia 7250i и Nokia 3410.

Препоръчайте ми къде в Пловдив може да ми ги разкодират грамотно.

Link to comment
Share on other sites

еми да, можеш :)

ако имаш кабел и желание да експериментираш .. освен ако има някой да ти покажеее :rolleyes:

а пък съм чувал че нещо заспивали телефоните при разкодиране ... или поне моя (стария) Сони J70 за малко да бил заспал :blink: ...

Link to comment
Share on other sites

Препоръчайте ми къде в Пловдив може да ми ги разкодират грамотно

На централна гара до Office 1 там няма да ти вземат много пари и ще си свършат работата кадърно. Един приятел преди половин година или по-малко трябваше да си разкодира Siemens ST55 и почти навсякъде му искаха около 25 кинта, а там му го направиха за 10 B)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Bihte li mi razqsnili kakvo e tova razkodirane na GSM-ite.. ???

kakvo im e kodirano i zashto e kodirano ?

Imalo i nqkvi nachini ako otkradnesh GSM i sled kato si slojish tvoqta karta da te zasekat i da ti se obadqt.. veche me e strah da krada gsm-i :cry :P :P :P

ima li nachin sled kato si otkradnesh takuv gsm koito ima chip ili tam kakvoto i da e neshtoto da se dade na serviz i da mu go mahnat toq 4ip ili da go napravqt taka che da ne te namerqt... ?

Aide kazvaite che s Aisheto shte ostanem gladni :cry :cry :cry

Link to comment
Share on other sites

Bihte li mi razqsnili kakvo e tova razkodirane na GSM-ite.. ???

kakvo im e kodirano i zashto e kodirano ?

Imalo i nqkvi nachini ako otkradnesh GSM i sled kato si slojish tvoqta karta da te zasekat i  da ti se obadqt.. veche me e strah da krada gsm-i  :cry  :P  :P  :P

ima li nachin sled kato si otkradnesh takuv gsm koito ima chip  ili tam kakvoto i da e neshtoto da se dade na serviz i da mu go mahnat toq 4ip ili da go napravqt taka che da ne te namerqt... ?

Aide kazvaite che s Aisheto shte ostanem gladni  :cry  :cry  :cry

 

Аиде не са прави на толкова тъп

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

тази тема е взета от друг форум със съгласието на нейния автор. мисля, че е хубаво да я има и тук:

 

Тайната на разкодиранено на телефоните, за да няма повече въпроси и атаки срещу един или друг производител на телефони.

Не визирам марка. Не си мислете че В Сименс телефоните се проектират от по-малко на брой и по-некадърни хора отколкото в която и да е друга фирма правеща конкурентни модели.

Самият факт че Сони и Ериксон се обединихе не защото искаха да си "удвоят загубите" или тем подобни глупости, а просто обединиха екипи, работещи в различни направления, за да постигнат това което СониЕриксон показват сега - ръст в продажбите и качественни високотехнологични продукти, превъзхождащи останалите конукернтни марки. И най-вече заличиха превъзходството нкотео беше наложила Нокия през последните 3-4 години.

http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=1093

За доказателство само ще спомена че през последната година Нокия отчитат.... само 1 процент приходи от продажби на телефони за последното тримесечие.

ПРеди да се пусне на пзара всеки модел телефон се изпипва във всяко едно отношение за да отговаря на спецификацията и възможностите на продукта, правят се тестове не пред мене или пред тебе (случайни хора), ами пред експертна комисия, която дава оценки и разрешение за производство в серия. Отговорността им съвсем не си мислете че е малка, тъй като оттук нататък - от поточната линия - , може да зависи бъдещето на компанията. Защото една провалена серия мобилни телефони струва не в стотици, а в милиони парични средства, хвърлени в разработването на продукта. И съответно лишаване на проектантския екип от "свежи пари" от продажби за разработване на нови, още по-съвършенни и "способни" модели телефони.

Та значи стигнахме до пазара или по-точно появата на телефона на пазара. Оттук нататък телефона намира своя път до крайния потребител. Който път при телефоните в интелигентните държани, нарочно казвам интелигентни, и пътят му в обирджийската ни държава се различава коренно. От което страда клиента в България. Нелегално внесенят в страната телефон притежава софтуер, строго обвързан с определен западен оператор. При разкодирането му ледите от този оператор трябва а бъдат заличени което както можете да се досетите не е винаги възможно. Дори надписът на капака на телефона издава на кой рафт най-първо е седял.

Самият процес на разкодиране трябва да протича както първоначална онсталация на операционна сстема на компютър, с малката особенност че тук се преинсталирва и образно казано BIOS-а. За намирането на последният има много начини, но не винаги за определени модели се намира, а и не винаги в нашите гаражчета го правят. Понякога преинсталирват само самата операционна система, а данните в BIOS-а си остават старите - на чуждия оператор.

За доказателство си спомнете постовете от рода на "Как да зтрия настройките на Vodafone в моя телефон". Ами просто никак - трябва да се преинсталира чист BIOS.

BIos-а, смятам че знаете че говоря за този на телефона, е понякога строго обвързан с версията на операционната система - Фирмуера - на телефона. Просто трябва да са от една и съща партида.

И стигнахме до същността на този пост!!!!!

Ако не е така - а те са различни по генерация - тогава телефонът показва сериозни отклонения от работата си, изразяващи се в блокиране, невъзприемане на определени команди, загуба на функции и т.н.

Ще дам и доказателство за невярващите или непросветените.

При преинсталирането на софтуер на СониЕриксон трябва да се заредят в телефона два файла.

Пример с Т68и:

T68 - R8A015 - EU5 - ARM - 2 МВ

и

T68 - R8A015 - EU5 - AVR - 8 МВ

Освен тях, смятам че забелязвате разликата им в големината и се досещате кой какъв е, тбява да се инсталира и модемен файл, за работата на модема на телефона, който трябва да е от същата серия Firmware.

И какво правят в гаража-> отиват в интернет страницата

www.cellularsupport.com

Изтеглят свободно предоставените им сервизни файлове, качеани от подобни "съмишленици" ителефонът е готов за продан. Да но базата от BIOS-и Firmware-и е пълна само за модели на Сони Ериксон и Нокия.

А за други марки има сериозни пропуски от важни файлове, и вече май трябва да седосещате какво означава за това за бъдещите собственици на такива телефони в България - отричане на една или друга мрка телефони заради дефекти, показващи се ездинствено на територията на нашата страна, когато телефона не е закупен от официалният вносител и има сервизна гаранция към официалният сервиз на марката за България.

Сега ще конкретизирам за Siemens - любима тема за всички привърженици на Нокия, СониЕриксон и ... дори Сименс.

Преинсталването на фирмуера на Сименсите също изисква два файла - Вече споменах за Биоса и операционната система.

Единият файл всеки може да си го изтегли от сайта на Сименс, но другият го няма никъде!!!!

Става въпрос за FFS файла, който трябва да е в комплект с официалният фирмуер. FFS-а е всъщност BIOS-а при Сименсите и него никой до момента не го е "Бръснел".

Най-вече "гаражните специалисти", защото за тях е невъзможно да го открият в Свободното пространство.

И вече приказката е ясна. Сименс - това Сименс - онова, като трябва да уточниме че тези приказки са само там където има нелегален внос на мобилни апарати. А България е именно една такава зона.

Понеже за момента нямам достъп до моята директория за да сложа скрийншот на телефона ми, по-късно ще редактирам поста и всички ще видят доказателството за горенаписаното от мен.

Ето и снимката:

 

o632347230222500000.jpg

 

Какво виждате:

Моделът е СХ65, датата на производство, версията Софтуера, която е 16-та, сервизен код и следва най-интересното

FFS-Version: CX65_2_xx-FFS-LG05_04_0164

Сега ще ви го разтълкувам:

Това е първоначалният ми BIOS с който съм си купи телефона и който несъм могъл да променя, знаете вече защо.

LG05 - е езиковият пакет за България и логично телефонът ми трябва да е с българско меню. Но така си беше докато не сложех 16-тата версия с езиков пакет LG04 и вече нямам българско меню, въпреки че BIOS-ът ми е за Българския регион.

след това има

_04 : това ми е версията на биоса т.е 4-та, с какъвто и фирмуер ми беше зареден първоначално телефона.

И какъвто трябва да бъде за всички телефони Сименс СХ65, които се продават в страната. Ако искаме да сме "интелигентна държава".

АКо занеса телефона в сервиза на Омнител, там вече Числата на SW Version и FFS Version ще бъдат еднакви и тогава телефонът ще бъде перфектен във всяко едно отношение.

 

10x to claudius

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...