Jump to content
BulForum.com

Strange iptables behavior


Rangy

Recommended Posts

Става дума за странно поведение на iptables на машина с 2 мрежови платки, едната от които е вързана с cross cable към кабелен модем.

Става дума за FedoraCore1, ядро 2.6.3 и iptables v1..8. Странното поведение се заключава в това, че след (примерно) 10-тина минути работа веригите неочаквано се flush-ват.

Ей, така, просто нема никой. Не разправям басни да се правя на интересен, просто ми е чудно защо става така. Отначало имах съмнения, че ако падне външният интерфейс и веригите ще се чупят, но не съм прав (Gotfather, ти си прав, наистина веригата остава).

Сега имам някакви притеснения, че IPv6 прави някакви проблеми, т.к. поради мързел не го махнах от ядрото. Ще пробвам и пак ще пиша. Ако някой е имал подобни грижи с 2.6.х, добре ще е да фърли 2-3 лафа.

 

п.с. в messages няма и байт информация за защо се случва всичко това. Проблемът е устойчив и повторяем, просто времето в което веригите се flush-ват е различно. Забравих да спомена, че ядрото е SMP (P4, hypertrading), може пък някаква бъгня оттам да идва.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...