Jump to content
BulForum.com

Zend Studio for Eclipse & Zend Framework


Recommended Posts

Снощи си сложих въпросното студио и останах с доста приятно впечатление , много удобен едитор , трябва само малко да го настрой човек и е готов .

Иначе framework-a е много добър според мен това е може би най-кадърно направения php framework ,не заради друго ,а защото ти позволява да правиш много неща като extend-ването му е просто като все едно пишеш нов клас(обект) . Зачел съм се в една книга Zend Framework in Action , за сега показва една класа отгоре спрямо литературата издадена за другите framework-ове.

 

За мен плюсовете на Zend Framework-a спрямо CakePHP и CodeIgniter са :

- Ползва задължително PHP5 и се възползва от неговите възможности

- Задължително изисква правилната подредба на всеки един action в MVC-то , като последното е много добре застъпено , за да може да се направи ясна разлика между логиката и това което се вижда във view файла , по този начин дизайнера може да свърши много по-лесно своята работа.

- Не ползва команден ред , за мен това е плюс , защото много се дразня когато чета някой tutorial и се прави прави нещо и хоп , типа изкарва 5 команди и до там .

 

Минуси :

- По-трудна е за настройка ,но свикнеш ли с това се питаш защо преди не съм го правил по този начин .

- Хора които не са малко по-добре запознати с PHP5 и по-скоро обектно-ориентирания модел на програмиране може да срещнат трудности .

- Най-големият минус за мен си остава това ,че ползва PHP , докато този език не спре да бъде динамично типизиран , Java-та и неиния обектно-ориентиран модел ще продължават да бъдат доста напред.

 

Някой ,ако има къде изчетена , къде неизчетена литература по въпроса Zend Framework , нека сподели :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...