Jump to content
BulForum.com

ПРОДАВАМ ЛАМАРИНЕН ГАРАЖ, приемам и бартери...

Recommended Posts

Имам интерес , да те питам обаче :

Ако го купя , как ще го закарам до там докъдето ще стои - ти някакъв транпорт имаш ли ?

Какви са процедурите по озаконяване , колко се плаща на година и други такси , ако има такива . Какъв вид разрешение се иска от общината и колко струва и за колко време се издава ?

Тъй като и аз очаквам одобрение за място от общината и информацията ми е "прясна":

Подава се молба до кмета на района за поставяне на подвижна гаражна клетка в съответната община по район.Към молбата се представя копие от нотариален акт за собственост на жилище в района и копие от талона на регистриран автомобил в община Пловдив.Собственостите е желателно да са на едно лице.

Пише се и декларация,че не притежавате монолитен гараж и гаража ,който искате да поставите ще се ползва за лични нужди и няма да се отдава под наем или да се ползва с търговска цел.

След което молбата се разглежда в едномесечен срок и там съответните архитектурни служби огледат мястото с ваше присъствие където е възможно да се постави.

(Като подавах молбата ме питаха дали не мисля да си сложа гаража на зелена площ,защото било забранено и няма да го одобрят.)

След това се прави одобрение от гл.архитект и общината започва да ви взема по 20лв наем и 2лв такса смет на месец.Договора се подновява всяка година и ако някой връзкар купи общинското място на гаража ви трябва да го преместите другаде,защото идва с багера и го прави на оградни пана за започващия строеж.

Скоро в кичука минавах и имаше комисия от общината,която запечатваше незаконните гаражни клетки.Спрях да видя какво пише:

"Поставената гаражна клетка е незаконна и е поставена на общинско място,ако в едномесечен срок не озаконите собствеността си ще бъде конфискувана от ОП Паркинги и гаражи"(нещо такова,не го цитирам дословно)

Така,че първо си осигурете място за поставяне и после мислете за гаража.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...