Jump to content
BulForum.com

Нужен ми е съвет за ъпгрейд!


ByByy

Recommended Posts

Така.. нужен ми е съвет.. за да знам .. какво мога да "турна" .. на дънцето което е на Elitegroup - L4IPEA2 ! Искам да знам какви са му крайностите .. и какви са му допустимите и съвместимите стойности които може да поддържа... (CPU , HDD , RAM ... etc . ! ) ...

 

Благодаря !

 

Дънцето

 

 

П.с : Със 400W захранване съм ... мисля,че е Fortron ! + тва .. не съм ъпгрейдвал и биос-а !

Link to comment
Share on other sites

Сокета е 478. Много остарял, но 2 ръка можеш да си намериш някой Р4 на 3.0Гхз. Макс рам поддържа 2ГБ. 2 слота Х 1ГБ ДДР400. Има един слот АГП8Х пак може 2 ръка някоя добра радеонка Х1900 еct.

Това е макса.

Link to comment
Share on other sites

Не виждам смисъл да влагаш пари в остаряла техника по-добре продай каквото имаш в момента като компоненти и си закупи нови ще ти излезе малко по-скъпо но новото почти винаги си заслужава.

За пример ще дам че ако имаш Дъно процесор памет и видео от типа Celeron 2,00 + 512 MB RAM + FX5200 + дъното което си посочил може да вземеш около 100 лв. а за новия процесор (2,8 - 3 GHz) под 70 лв едва ли ще намериш видео карта от сорта на 6600 АГП - 50-60 лв. и още 512 МБ рам - 30-40 лв и то отиде та се невидя огледай ценовите листи на компютърните фирми ако искаш помощ в избора кажи какво имаш като финанси и за какво ще се ползва компютъра и да те ориентираме :)

Link to comment
Share on other sites

Всичко това което съм задал като въпрос е ориентировъчно ! Цени съм гледал в каталозите на фирмите ! Просто съм си свикнал с тая кошница и искам да я посъживя малко ! Не ми тряа нов комп.. еб*ти ! Предпочитам да си кретам с този .. но ъпгрейднат :)

 

Благодаря за насоките .. полезна информация ми беше .. но не можех да си намеря менюъла за дъното .. за тва попитах тука .. но вчера го открих !

 

Благодаря !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...