Jump to content
BulForum.com

Wireless Network Adapter


samkijot

Recommended Posts

въпроса ми е кое е по-добре да се вземе (за pc) - такова на pci слот или за usb порт?

 

имам в предвид нещо подобно - pci и usb

 

аз по принцип съм малко предубеден към нещата, които работят на usb ...

Link to comment
Share on other sites

Според мен, ако ще го ползваш само на това PC и няма да е нужно да се мести е по-добре PCI. USB-то има предимство, че може много лесно да се премести на друго PC и да се ползва.

Link to comment
Share on other sites

... а предполагам, че като сложа такава карта на pc-то ще мога да шервам интернета чрез нея на лаптопа, който си има wifi ... или не?

 

... и към каква марка да се насоча или няма голямо значение? 'щото гледам, че по-неизвестните са горе-долу 2х по-евтини от примерно един linksys

Link to comment
Share on other sites

Много ясно за ггбит.

Аз говоря за модем ЕК. Отдавна при ЕК ако си смениш ланката не трябва да се обаждаш на съпортаза новия мак адрес, понеже те гледат мака на модема. Но аз като пъхнах кабела на другата ланка и автоматично получих ново ИП, не знам дали е някакво лудо съвпадение, но така се получи.

А ако е на ггбит, тоя метод пак може да сработи, сменя си МАК-а и се обажда на съпорта за новия мак.

 

 

Аз имам D-Link и нямам проблеми

D-Link устройствата използват LinkSys платформи, но това не ги прави толкова добри. Софтуерното им изпълнение е много зле, пък и хардуерното, съвсем по-нисък клас са.

По темата, на PCI е препоръчително по ред причини. Връзката е доста по-стабилна, държи по-сериозен трафик от ключодържателите на USB и естествено сигналът кара доста по-далече(според антената) :P . Моето мнение е да си вземеш на PCI slot но с външна антена. Успех в начинанието.

Link to comment
Share on other sites

Моето мнение е да си вземеш на PCI slot но с външна антена. Успех в начинанието.

те не са ли всички с външни антени? :blink: ... или имаш в предвид да е с антена, която не е закрепена директно за платката, а е "удължена" с жица, та да може да се поставя на разстояние от кутията на pc-то ... т.е. нещо подобно:

 

cnwf511oy4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...