zlobil Posted December 20, 2007 Author Share Posted December 20, 2007 azsum said: Не разбирам - не ти се дават 800 лева защото: 1. Никой не дава 800 лева за преместването на 20 кашона даже и 500лв са много за подобна работа. 2. Защото в България има безработица и винаги може да се намери човек да върши същата работа за по-малко пари ? 3. Защото нямаш финансовата възможност да дадеш тези пари ? 4. Защото професора в университета работи два месеца за тези пари ? Е що се бъхтиш за 400 лева в тоя университет. zlobil ще ти дава с около 20% повече Така че, ако имаш възможност, и магазинерката ги заслужава - дай и 800 лева ( е не на втория месец разбира се ) макар никоя магазинерка в града да не получава такава заплата. по първият въпрос мога да си позволя да давам 800лв но реално работата която момчето ще върши не е за 800лв както и да го погледнеш не виждам смисъл да я давам , професора в училище е учил за да преподава а между преподаване и мъкнене на кашони и нареждане по стилажи има разлика това че е по-ниско платен си е съвсем отделен въпрос магазинерките ми които са се доказвали през години получават високи заплати , смея да твърдя че заплатите които получават са едни от най-високите в града , НО тези които вземат високите заплати са се доказали в годините че тези пари ги заслужават . принципно няма как да назнача човек които нямам идея как ще работи на заплатата на магазинерка която работи от много много време и се е доказала като съвестен работник и между другото някой беше казал че нямало шанс за реализация , реално погледнато донякъде е така но си има и изключения , преди около 15 години в магазина баща ми е наел жена да помага за общата работа , след това е станал магазинерка а в момента е оправителка на магазина и взема близо 1000лв друг пример , преди 2 години наехме общ работник но чат пат момчето го изявяваше желание да работи на касата , наблюдавахме го и остановихме че се държи много добре с клиентите и има "таланта" да продава , талант да убеждава и предлага което е много добре , в момента това момче е продавач и също взема доста висока заплата но той си я заслужава напълно , ако знам че всеки които наема е като него не по 800 по 1800лв заплати ще давам ама уви са много малко хората които си гледат задълженията съвестно и знаят за какво идват Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 djadomraz said: ...Поне от всеки един свестен шеф...Защо ли все аз попадам на лицемерните копеленца, които гледат как да изцоцат персонала. Като прецедателя на НСТВБ (за сведение, синдиката, блокирал цяла София с таксиметровите протести), който даваше петдесет лева за цяла страница от вестника с материали - вестника беше ежеседмичник, нормалните печатни медии дават в пъти повече.Шефа на Q Electronic - сметна, че са му много четирима асемблатори и реши да предложи на най-новия, тоест мен, сделка - или да ходя в Метро, като обикновен продавач-консултант, или да си събирам багажа. И понеже покрай празниците има адски много работа, въпросния идиот, тоест аз прехвърча от Метро в Офиса да сглобява, когато има работа и от Офиса в Метро, да продава, когато няма... Доста още примери мога да дам. Също така мога да дам много примери за негативно отношение, тоест забелязва, когато по една или друга причина допусна грешка, но не и самоинициативата. Първото е наказуемо, второ се счита за нещо нормално. Едва ли не ми е включено в задълженията. djadomraz said: За сведение: средната работна заплата за гр. София за сектор продажби е 500лв според този сайт: jobtiger.bg/salary.php Не дръж на тия работи... Злоба, извинявам ти се публично за фразата "работодатели като теб", не само за това, че най-вероятно не си като визираните, а заради това, че наистина не те познавам. Искам да кажа, че тези примери, които даваш не съм ги срещал. В китайския ресторант, работех от самото му отваряне и съм вършел следното, бидейки "ресторантски работник": - Приемане на стока - Помощник-кухня - Работа на каса - Превеждал съм, инвеститорите (евреи) не владееха български и съм превеждал на две от помощник-управителките, които не разбираха английски - Англоговорящите клиенти винаги ги обслужвах аз - Ходел съм да помагам в кафенето на същите инвеститори - Отстраняване на дребни софтуерни проблеми по сървъра За петте месеца, в които съм се разцепвал от работа, съм срещал следните благодарности: - Въведоха ограничение за обяда - само една тарелка (мизерно количество) - Забраниха ни да прибираме вечер останалата храна (която се изхвърляше) - Забраниха цигарените паузи, независимо от факта, че в целия търговски център има 30-на клиента И за такива екстри, като повишаване на заплатите не може да се говори. До напускането си припечелвах щедрата сума от 2.20 на час... Заплатата, на която започнах. И говорим за София, кадето разходите са малко по-големи от тези в Пловдив... П.П. Хах... Интересно мнение, за 3000-но... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.