Jump to content
BulForum.com

NFL


don_anton

Recommended Posts

ima li fenove na tozi bih kazal velik sport ;) ? ot nqkolko meseca go "praktikuvam" ako moje taka da se kaje i a men e edin ot nai-interesnite i zavladqva6ti sportove. izglejda adski prost no do sega ne sum sre6tal po-slojna igra ;) a i atmosferata i vsi4ko e ubiistveno... da ne govorim za napredvarata v high shool i college football kudeto vsi4ki igraq sus surce za otbora si a i za da gi zabelejat ot NFL. a tam puk ima neveroqtni ma4ove i mnogo za gledane ;)

ta ima li fenove, koi vi e lubimiq otbor, igrali li ste, igrae li vi se

davaite pi6ete ;)

Link to comment
Share on other sites

Преди ми се струваше глупав спорт, но като дойдох в САЩ ми обясниха правилата и сега ми е един от най-любимите спортове. Обикновено е много по-интересно от шампионската лига или някое световно първенство. Много мачове се решават в последната секунда и има тръпка до самия край. Недостатък е краткия сезон - от септември до началото на февруари. Любимия ми отбор е Seattle Seahawks, които загубиха финала преди 2 години :( Не пропускам техен мач, а скоро смятам и да отида на стадиона, ако намеря билет, че това не е много лесна задача.

Link to comment
Share on other sites

mi az haresvam patriots glavno zarady brady :) a za horata koito ne mogat da gledat na jivo ma4ovete v nfl.com ima dosta dobri i interesni reportaji a i v zamunda ka4vat dosta ot ma4ovete ;) naistina sporta e super a i tfa 4e moje da se re6i ma4 za sekundi e unikalno ;) addai running back-a na colts napravi super TD sus sigurno 60 yarda run vs. patriots ;) a az si misleh 4e quartera e over ;) aide ako ima i dr hora pi6ete ;) az li4no nqmam turpenie da ida v 6tatite sled nqkolko meseca i da si vzema jerseys i footballs i pro4ie ;)

Link to comment
Share on other sites

v aubg/amrikanskiq v blagoevgrad/ no kakto kazah "praktikuvam" v kavi4ki za6toto ob6to vzeto vsi4kite znaniq za igrata idvat ot hora koito sa bili v usa za po godina ili ne6to takova ili ot nqkoi ot amerikancite koeto zna4i 4e nqmame trenior. imame 4 otbora koito imame lokalno purvenstvo... v sofiq ima teamsofiq i ako se nameri 3ti tim moje da se napravi federaciq ;) no za tfa trqbvat mn pari za ekipirovka i vsi4ko drugo ;) abe nqma zna4enie 4e igraem v nekvi adski tupi usloviq qkoto e vsi4ki im se igrae i entusiazmut e golqm ;)

mai kato gledam samo 2mata sme fenove ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Що бе...Има и други фенове. През лятото разцъквахме с момчетата от квартала из полянките, ама колкото да се поблъскаме малко, без да играем по правила или за точки. То не че някой знае правилата де :) Просто си купихме една топка от "Левчето" и поразцъквахме. Ако кажете каква е хавата с правилата ще е полезно.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Някъде около 96-7ма бях много запален и тогава даваха репортажи със закъснение от по няколко седмици по Неделен Стадион (тогава още по Ефир 2). Година по-късно чичо ми замина за щатите и ми прати топка и мачовете в махалата започнаха. Само след около месец имахме две счупени ръце и много скъсани дрехи и дотам беше. Сега вече година и половина живея в Америка и като няма какво друго, гледам. Честно казано много се дърпам, защото ми се гледа истински футбол, ама истината е, че е интересно. Много бавно се развива действието, като във всички американски спортове (рекламите движат нещата), но играта е много тактическа и интересна. Сега ми се е превърнало почти в ритуал да се събираме с приятели и цял ден да гледаме в неделя (а после Family Guy, Simpsons и така нататък цял ден губене на време). Чак не знам какво ще правим днес, като няма...пък и първенството свършва скоро и после чак в края на годината. Иначе напоследък сме се хванали да играем, защото има много сняг, а на сняг е най-яко. Малко оставаш без крака и ръце, щото го играем на -20C, ама карай да върви. Номерът е да се играе с така наречения two hand touch, а не на tackle. Сложиш ли здраво две ръце, долу е...да няма контузии. Честно казано е голяма веселба.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...