Jump to content
BulForum.com

Заменям GeForce 6600 256Mb AGP

Recommended Posts

Проблемът ми е голям - изгоря ми дъното, което има AGP слотове, та сега не стига че трябва да купувам ново дъно, ами и не мога да намеря дъно с AGP слотове и ще трябва да взимам и друга видео карта, която е на PCI или PCIE слот. Така че, търся някаква GeForce-ка, която е от 6600 нагоре и да е 256Mb или нагоре, като смяна на моята карта (защото на нея нищо й няма, работи си перфектно) + доплащане естествено, в зависимост от класа и качеството на офертираната карта. Между другото си търся и дъно, също по този ред на мисли :) - да е ново, бързо, със слотове на PCI/PCIE, а ако има и слотове за AGP - най-добре! Абе, така и така съм почнал, ще ми трябва и RAM :P Търся 1Gb RAM DDR2 на достатъчно бързи mhz-и, заменям моята по същия ред - тя е 512 DDR и доплащам за голямата RAM.

Обобщение: Много съм прецакан, помагайте!

Поздрави ;)

Мога да ти предложа това:

Видео карта ASUS EAX550GE/TD/ - ATI RADEON X550 PCI-EXPRESS, 256MB DDR/512, 128bit, DVI-I, TV OUT - 70 лв.

Видеото работи без проблеми. На 1 година и 3 месеца е и се продава поради ъпгреид. Памети Infineon 4ns. LINK

RAM DDR2 800 е най-добре да си купиш нова с 3 години гаранция. Все още са ниски цените.

Mersi, ama zasega 6te po4akam nqkakva oferta za AGP, ina4e 6te te imam v predvid.

Za RAM-ta - znam, 74lv e 1Gb DDR2 s 3 godini garanciq.

На 1-во време трябва да оправя нещата с дъното, оттам нататъка трябва да видя дъното с какви слотове е, тогава мога да ти кажа. Иначе, ако някой продава дъно, такова каквото ще ми свърши работа, да пише.

Кажи за какъв сокет иде реч.

Какъв процесор имаш или какъв мислиш да купуваш.

Такива с AGP са s.A,478,754,някои 939(имаха едни комбинирани с AGP и PCI-E,ULI чипсет).

Кажи за какъв сокет иде реч.

Какъв процесор имаш или какъв мислиш да купуваш.

Такива с AGP са s.A,478,754,някои 939(имаха едни комбинирани с AGP и PCI-E,ULI чипсет).

Не знам какъв е точно процесора (ако изброиш някои ще се сетя :) ), знам че ми трябва дъно с AGP слот, защото видеото ми е на AGP.

ASROCK AM2NF3-VSTA /AM2

Цена: 94 Лева

ASROCK AM2NF3-VSTA

• CPU

Socket AM2, supporting AMD Athlon64 / Athlon64 FX / Sempron / Athlon64 X2 processors

• Front Side Bus (FSB)

2000 MT/s

• Chipset

NVIDIA nForce 3 250, support Hyper-Transport Technology, Cool'n'Qiuet Technology

• Memory

4 DDR DIMM slots, supports Dual-channel DDR2 800/667/533, Max. 8GB

• VGA

-

• Expansion Slots

1 x AGP 8X

5 x PCI

• Connectors

2 x SerialATA (1.5Gb/s), supports RAID 0,1,JBOD,HotPlug

2 x ATA 133/Ultra DMA Mode 6

1 x floppy connector, up to 2 FDD

2 x USB 2.0 headers

1 x IR header

1 x Game header

• Audio

C-Media CM6501 7.1 channel audio compliant with UAA architecture

• LAN

Realtek PHY RTL8201CL, Speed: 10/100 Ethernet, Supports Wake-On-LAN

• Rear Panel I/O Ports

1 x Keyboard PS2

1 x Mouse PS2

4 x USB 2.0

1 x Parallel

1 x Serial

1 x RJ45

1 x Audio 8ch

• BIOS

4Mb AMI BIOS, AMI Legal BIOS, Supports "Plug and Play", ACPI 1.1 Compliance Wake Up Events, Supports jumperfree, SMBIOS 2.3.1 Support

• Form Factor

ATX

• Dimensions

30.5x20.3 cm

• Package

ASROCK AM2NF3-VSTA /AM2

Цена: 94 Лева

ASROCK AM2NF3-VSTA

• CPU

Socket AM2, supporting AMD Athlon64 / Athlon64 FX / Sempron / Athlon64 X2 processors

• Front Side Bus (FSB)

2000 MT/s

• Chipset

NVIDIA nForce 3 250, support Hyper-Transport Technology, Cool'n'Qiuet Technology

• Memory

4 DDR DIMM slots, supports Dual-channel DDR2 800/667/533, Max. 8GB

• VGA

-

• Expansion Slots

1 x AGP 8X

5 x PCI

• Connectors

2 x SerialATA (1.5Gb/s), supports RAID 0,1,JBOD,HotPlug

2 x ATA 133/Ultra DMA Mode 6

1 x floppy connector, up to 2 FDD

2 x USB 2.0 headers

1 x IR header

1 x Game header

• Audio

C-Media CM6501 7.1 channel audio compliant with UAA architecture

• LAN

Realtek PHY RTL8201CL, Speed: 10/100 Ethernet, Supports Wake-On-LAN

• Rear Panel I/O Ports

1 x Keyboard PS2

1 x Mouse PS2

4 x USB 2.0

1 x Parallel

1 x Serial

1 x RJ45

1 x Audio 8ch

• BIOS

4Mb AMI BIOS, AMI Legal BIOS, Supports "Plug and Play", ACPI 1.1 Compliance Wake Up Events, Supports jumperfree, SMBIOS 2.3.1 Support

• Form Factor

ATX

• Dimensions

30.5x20.3 cm

• Package

Добре, а това с какви процесори работи, че аз не разбирам много много? Може ли моята GeForce-ка 6600 256Mb 128bits AGP да се качи и да си работи нормално? Рамта ми 512 DDR 4... съвместима ли ще е? Има ли гаранция? Може ли 1-во да се пробва?

видеото ще ти работи, но паметите - не.

btw иначе така с 2 слота за vga-то мисля, че не е зле като опция :) няма да се налага ъпгрейд на дъното само заради един слот. ся, за съжаление при рам-та нещата не стоят така :(

видеото ще ти работи, но паметите - не.

btw иначе така с 2 слота за vga-то мисля, че не е зле като опция :) няма да се налага ъпгрейд на дъното само заради един слот. ся, за съжаление при рам-та нещата не стоят така :(

А, каква рам трябва да използвам? аз съм си харесал тази, мисля че няма да имам проблеми, нали? А при процесора как стоят нещата?

Моля да затворите темата, оправих се 10х 2 smsdeliverer ;)

Поздрави!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...