miki Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 чиста ,качествена домашна ракия,двойна преварка,от мускатово грозде,без захар и добавки.пием си я но имаме повечко така че кой превари няма да съжалява.засега 10 литра при интерес може още.само за ценители.разбира се дегустация.0886764056 по 7 лв. за литър Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki Posted June 23, 2007 Author Share Posted June 23, 2007 няма ли пиячи?може в по малки количества по 2-3-5 литра. ракийката е перфектна не знаете какво изпускате. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 23, 2007 Share Posted June 23, 2007 Сега ако кажеш и че е отлежала в дъбова бъчва месец-два.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki Posted July 9, 2007 Author Share Posted July 9, 2007 10 литра за 65 лв-промоция Link to comment Share on other sites More sharing options...
achom7004 Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 на колко градуса е ракията Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki Posted July 9, 2007 Author Share Posted July 9, 2007 а забравил съм---48градуса Link to comment Share on other sites More sharing options...
achom7004 Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 много е слаба, преварката трябва да е 60-65 градуса тя върви по толкова горедолу 10градуса 1лв. така върви домашната ракия Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki Posted July 9, 2007 Author Share Posted July 9, 2007 много е слаба, преварката трябва да е 60-65 градуса тя върви по толкова горедолу 10градуса 1лв. така върви домашната ракия няма да падна нито левче,дори наесен ще е по 8 лв.приятелите почнаха да я взимат,зор нямам,много слабо се представи форума откъм къркачи.Та всички ли като мен не поркате.?,може да е за добреТрябва да се пробва и после да се дава мнение.пак казвам че е невероятна.и не само аз го казвам.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
achom7004 Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 може и да е хубава незнам но аз пия над 50 градуса мойта която правя е 53 градуса Link to comment Share on other sites More sharing options...
geronimo Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 няма да падна нито левче,дори наесен ще е по 8 лв.приятелите поянаха да я взимат,зор нямам,много слабо се представи форума откъм къркачи.Та всички ли като мен не поркате.?,може да е за добреТрябва да се пробва и после да се дава мнение.пак казвам че е невероятна.и не само аз го казвам.... Пиячи във форума колкото щеш , всеки Българин порка ... ама яко. Нормалната цена е около 5 лева за литър екстра домашна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki Posted July 10, 2007 Author Share Posted July 10, 2007 Пиячи във форума колкото щеш , всеки Българин порка ... ама яко. Нормалната цена е около 5 лева за литър екстра домашна. Като знам Вимпромските спиртове-направо ви се чудя как ги купувате за 5 лв. половинката.но и аз като студент бях така--нищо ново под слънцето.ще дадеш 5 лв за половинка спиртна -а няма да си вземеш за 7 литър качество.......странно нали??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki Posted December 17, 2007 Author Share Posted December 17, 2007 подновявям темата,заради идващите празници,но имам малки количества-общо 9 литра.ако има интерес може да докарам още.цената си е същата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiko_pld Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 Сори за ОФФ ,ама не можах да се стърпа ,нека бъда извинен. Ми тя и мойта излезна 70 градуса с преварка и без метил ,ама няма да я пия ,така ... Ще си я разреда с дисцилирана вода да стане 44-45 градуса МАКС и тогава .Тоя черен дроб да не е като маслен филтър да го сменям на 10 кила ракия Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonsan Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 Извинявам се и аз за ОФФ-а. Правя ракия от доста време и имам сериозни клиенти които купуват по 50-60литра за това че им е харесала същата. Ако е така както казва miki: чиста ,качествена домашна ракия,двойна преварка,от мускатово грозде,без захар и добавки цената е реална,макар че тази която продавам аз е на 50градуса. Друг е въпросът дали е наистина е без захар и от мускатово грозде,което само от една дегустация трудно се разбира.Есенции колкото искаш и трудно можеш да ги различиш при умерена дозировка. Вариантите са много и за да се доуточним нека miki каже от джибрите ли е правена ракия(след като е източено виното) или от виното. Някой писа по-горе:да са отлежали в дъбови бъчви. Много хора се залъгват с това,че като се лежали в дъбови бъчви ще има някакъв ефект. Ще има,но ако е нова тази бъчва,което в момента в България се прави само от един-два Винпром-а(естествено не Български) и след това се продават като втора ръка(буретата) на другите Винпром-и,но ефекта естествено се губи.В домашни условия на мен лично ми се струва абсурд. Всички в момента ползват друга технология,която наистина не е лоша-дъбови стърготини(дъбов чипс) и наистина има добър ефект в сравнение с 5-10годишно дъбово буре. Макар,че за добрите ракиджии е по-добре ракията да лежи в черничово буре. Дъбовите са основно за вино и коняк. А по темата: Съвсем нормално тази годинна да е по-ниска цената,като се има в предвид на колко се изкупуваше гроздето и при захарност 20 сухи единици,няма логика да се слага захар,защото излиза по-скъпо. Нямам никаква идея да попреча за продаването,но не мисля,че е актуално да е във форум,заради това,че няма как човек да се убеди на момента за истинността на твърдението. Вече друг е варианта ако продавача и купувача изпробват една вечер по кило на калпак и на другата сутрин са добре И рекламата тогава е перфектна miki, ако наистина е така като си казал,цената не е висока,защото 0.7л Пещерска или друга на 40градуса е толкова мъни и естествено от двоен дестилат спирт(може и да е само дестилат за ефтината),което няма нищо общо с гроздето. УСПЕХ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki Posted December 18, 2007 Author Share Posted December 18, 2007 Да офф-а е много изчрпателен.Искам да поясня,че аз нямям нищо общо с правенето на ракия,но пак на жената баща и има голям табият(не знам как се пише точно).Важно е да кажа,че вино от тези джибри не се прави,а това е грозде само за ракия и всичките джибри си отиват след ферментацията в казана.Не я правим за търговия а за нас,но понеже почти не пия ,а лозето е 3-4 декара-остава.Има наистина много добър аромат и когато за пръв път я опитах(преди 7 години)веднага попитах какво е слагано допълнително вътре(есенции,билки...).Оказа се ----нищо.Едва по късно се уверих че действително е така.Но стига толкова обеснения,има кандидати за дегустация,но нямам количество.Утре ще звънна да питам колко има(пък и сватба не сме правили...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouLReAVeR Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 /Офф Живуркам си на село и варя ракия поне 2-3 пъти в годината. Според мен и цената, и градусите са си нормални - особено ако наистина не слага захар и е 2-на преварка и слага билки и пр. А който си мисли че може намери хубава домашна под 6.5-7 лв на литър - може да отиде си купи Пещерска от магазина и да си мисли че пие ракия. Успех с продажбата - не сваляй нито стинка от цената - продавача трябва тачи продаваната от него стока. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.