Jump to content
BulForum.com

продавам домашна РАКИЯ

Recommended Posts

чиста ,качествена домашна ракия,двойна преварка,от мускатово грозде,без захар и добавки.пием си я но имаме повечко така че кой превари няма да съжалява.засега 10 литра при интерес може още.само за ценители.разбира се дегустация.0886764056

по 7 лв. за литър

няма ли пиячи?може в по малки количества по 2-3-5 литра. ракийката е перфектна не знаете какво изпускате.

• 3 weeks later...

много е слаба, преварката трябва да е 60-65 градуса тя върви по толкова горедолу 10градуса 1лв. така върви домашната ракия

много е слаба, преварката трябва да е 60-65 градуса тя върви по толкова горедолу 10градуса 1лв. така върви домашната ракия

няма да падна нито левче,дори наесен ще е по 8 лв.приятелите почнаха да я взимат,зор нямам,много слабо се представи форума откъм къркачи.Та всички ли като мен не поркате.?,може да е за добреТрябва да се пробва и после да се дава мнение.пак казвам че е невероятна.и не само аз го казвам....

няма да падна нито левче,дори наесен ще е по 8 лв.приятелите поянаха да я взимат,зор нямам,много слабо се представи форума откъм къркачи.Та всички ли като мен не поркате.?,може да е за добреТрябва да се пробва и после да се дава мнение.пак казвам че е невероятна.и не само аз го казвам....

Пиячи във форума колкото щеш , всеки Българин порка ... ама яко. Нормалната цена е около 5 лева за литър екстра домашна.

Пиячи във форума колкото щеш , всеки Българин порка ... ама яко. Нормалната цена е около 5 лева за литър екстра домашна.

Като знам Вимпромските спиртове-направо ви се чудя как ги купувате за 5 лв. половинката.но и аз като студент бях така--нищо ново под слънцето.ще дадеш 5 лв за половинка спиртна -а няма да си вземеш за 7 литър качество.......странно нали???

• 5 months later...

подновявям темата,заради идващите празници,но имам малки количества-общо 9 литра.ако има интерес може да докарам още.цената си е същата.

Сори за ОФФ ,ама не можах да се стърпа ,нека бъда извинен.

Ми тя и мойта излезна 70 градуса с преварка и без метил ,ама няма да я пия ,така ...

Ще си я разреда с дисцилирана вода да стане 44-45 градуса МАКС и тогава .Тоя черен дроб да не е като маслен филтър да го сменям на 10 кила ракия :)

Извинявам се и аз за ОФФ-а.

Правя ракия от доста време и имам сериозни клиенти които купуват по 50-60литра за това че им е харесала същата.

Ако е така както казва miki:

чиста ,качествена домашна ракия,двойна преварка,от мускатово грозде,без захар и добавки

цената е реална,макар че тази която продавам аз е на 50градуса.

Друг е въпросът дали е наистина е без захар и от мускатово грозде,което само от една дегустация трудно се разбира.Есенции колкото искаш и трудно можеш да ги различиш при умерена дозировка.

Вариантите са много и за да се доуточним нека miki каже от джибрите ли е правена ракия(след като е източено виното) или от виното.

Някой писа по-горе:да са отлежали в дъбови бъчви.

Много хора се залъгват с това,че като се лежали в дъбови бъчви ще има някакъв ефект.

Ще има,но ако е нова тази бъчва,което в момента в България се прави само от един-два Винпром-а(естествено не Български) и след това се продават като втора ръка(буретата) на другите Винпром-и,но ефекта естествено се губи.В домашни условия на мен лично ми се струва абсурд.

Всички в момента ползват друга технология,която наистина не е лоша-дъбови стърготини(дъбов чипс) и наистина има добър ефект в сравнение с 5-10годишно дъбово буре.

Макар,че за добрите ракиджии е по-добре ракията да лежи в черничово буре.

Дъбовите са основно за вино и коняк.

А по темата:

Съвсем нормално тази годинна да е по-ниска цената,като се има в предвид на колко се изкупуваше гроздето и при захарност 20 сухи единици,няма логика да се слага захар,защото излиза по-скъпо.

Нямам никаква идея да попреча за продаването,но не мисля,че е актуално да е във форум,заради това,че няма как човек да се убеди на момента за истинността на твърдението.

Вече друг е варианта ако продавача и купувача изпробват една вечер по кило на калпак и на другата сутрин са добре ;)

И рекламата тогава е перфектна :)

miki,

ако наистина е така като си казал,цената не е висока,защото 0.7л Пещерска или друга на 40градуса е толкова мъни и естествено от двоен дестилат спирт(може и да е само дестилат за ефтината),което няма нищо общо с гроздето.

УСПЕХ!

Да офф-а е много изчрпателен.Искам да поясня,че аз нямям нищо общо с правенето на ракия,но пак на жената баща и има голям табият(не знам как се пише точно).Важно е да кажа,че вино от тези джибри не се прави,а това е грозде само за ракия и всичките джибри си отиват след ферментацията в казана.Не я правим за търговия а за нас,но понеже почти не пия ,а лозето е 3-4 декара-остава.Има наистина много добър аромат и когато за пръв път я опитах(преди 7 години)веднага попитах какво е слагано допълнително вътре(есенции,билки...).Оказа се ----нищо.Едва по късно се уверих че действително е така.Но стига толкова обеснения,има кандидати за дегустация,но нямам количество.Утре ще звънна да питам колко има(пък и сватба не сме правили...).

/Офф

Живуркам си на село и варя ракия поне 2-3 пъти в годината. Според мен и цената, и градусите са си нормални - особено ако наистина не слага захар и е 2-на преварка и слага билки и пр. А който си мисли че може намери хубава домашна под 6.5-7 лв на литър - може да отиде си купи Пещерска от магазина и да си мисли че пие ракия. Успех с продажбата - не сваляй нито стинка от цената - продавача трябва тачи продаваната от него стока.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...