Jump to content
BulForum.com

Търся Кимоно

Recommended Posts

Сори за офф-а ама хармониката е доста прав

кимоно е ЖЕНСКА народна носия в Япония

А екипа който търсиш се нарича ГИ

Пример КаратеГИ - Екип за тренировки по Карате :)

и тн.

:)

поздрави и сори за офф-а

ще видя какви стари имам останали и ще пиша

а за каква височина ти трябва ?

сори за оффтопика, но искам да изясня че :

Кимоно - е официална носия изобщо, независимо дали е за мъж, или жена.

В момента наистина рядко се употребява за мъже, защото скоро преоблечен самурай от визшата класа не се е мяркал... а само ритуални гейши се мотата на ляво и на дясно по екраните ...

Ако смятате че на татамито сте на официално място - спокоино си го наричайте "Ки-мо-но",

но ако го имате просто за парцал, с които се овивате като мамул, за да не ви се надраска кожичката при падане - си го наричайте "Ги". Японския за разлика от другите езици не държи на само на точното определяне на обекта с дума, а и обстоятествените причина за произтичане на диалога.

За доста хора си е цяло приключение да отидат на тренировки и да се освободят от заобикалящата ни простотия ( към тях спадам и аз ) , затова си наричам облеклото за тренировки "Ки-мо-но", а вие си го наричайте както си искате - важното е да ходите подготвени за осъществяване на целите си с пълния си дух :)

Ето ви снимка на един от последните представители на изчезваща раса - владетели на меча облчен официално с кимоно преди изпълнение на Иай :

сенсей Обата :

http://www.shinkendo.com/images/kaiso_kimono.jpg

Ако смятате че на татамито сте на официално място - спокоино си го наричайте "Ки-мо-но",

но ако го имате просто за парцал, с които се овивате като мамул, за да не ви се надраска кожичката при падане - си го наричайте "Ги". Японския за разлика от другите езици не държи на само на точното определяне на обекта с дума, а и обстоятествените причина за произтичане на диалога.

При положение че самите японци го наричат ГИ

не мисля че има нужда повече от коментар

ПП. Кимо-но може да се нарече официален екип (за демоистраций и тн.)

При положение че самите японци го наричат ГИ

не мисля че има нужда повече от коментар

ПП. Кимо-но може да се нарече официален екип (за демоистраций и тн.)

Радвам се че потвърждаваш думите ми :),

a японците ги наричат така - защото изглежда е ставало дума за пренебрежително отношение,

а те доста с насмешка се отнасят към нас - които се опитваме да грачим на японски :)

Ми - отиди и си купи от магазина - има квито искаш.

Ако си от Пловдив - KWON магазина, или зад TCM магазина до митницата...

Пълни са с какво ли не :)

По-кеф е да си имаш чистичко и ново кимоно, отколкото да знаеш че някои идиот се е потил в него преди теб.

sonik mnogo sa skupi ne mi se davat tolkoz pari. :excl:

Зад ТСМ-а ходи ли ?

Там са директно от вносител - има от пиля мляко и са 2 пъти по-евтини поне от КВОН-а

Az imam Gi za Kiokushin, no ne go prodavam - prosto ne iskam da se razelqm s nego. No v samiq klub (ako trenirash tam de - ASKK Trakiq (pri shihan Joro Popov)) prodavat i ne sa mnogo skapi okolo 40-50lv sa do kolkoto si spomnqm. Kolanite sa po 10lv cvetnite i 4ernite 25lv.

• 9 months later...

Hei Funakoshi-OUS!!!!!!!!Ve4e sam 175 Santimetra oshte li imash tva kimono deto vikash 4e bez pari go davash?????????Ako da pishi mi mnogo ti se molq!!!!OUS na vsi4ki!!!!!!!!!!!! OUS

Е ти растеш като гъба бе :) :lol:

Не мисля че ще намеря вече някакъв екип

от 2-3 години съм спрял тренировки

поради липса на време.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...