Jump to content
BulForum.com

Детска книжка за гей пингвини изправи родители на нокти


Vendettist

Recommended Posts

Страхотен скандал се разрази в САЩ около книгата „ And Tango Makes Three“ („С танго станаха трима“), в която се разказва историята на хомосексуална двойка пингвини, които живеят в Нюйоркския зоопарк.

 

Родителите на децата от малките класове в началното училище на град Шилох в щата Илинойс настояха да бъде махната книгата от училищната библиотека, съобщава AP.

 

Специално създаденият родителски комитет поиска обяснение от директорката на училището, но тя отказала да се срещне с тях, обяснявайки, че за да изпълни искането им, значи да въведе цензура.

 

Илюстрованата книга за деца разказва за живота на хомосексуална двойка пингвини, които са се превърнали в кумири на американското гей-общество.

 

Пингвините Рой и Сайло отглеждат и възпитават малкото пингвинче Танго, което са си излюпили от оставено им от служителите на зоопарка оплодено яйце.

 

Хомосексуалната двойка са били неразделни в продължение на пет години, докато през септември 2005 година в зоопарка не се появява самката Скрапи, която силно заинтригувала Сайло.

 

Новата хетеросексуална двойка си е направила гнездо и прекарват времето си постоянно заедно, а отхвърленият Рой останал самотен.

 

Според възмутените родители отношенията между Рой и Скайло се противопоставят на традиционните семейни ценности.

 

Между другото, в зоопарка има още четири еднополови птичи двойки, в една от които влиза и порасналият пингвин Танго, възпитан от приемните си родители – гейове.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...