firmajiq Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Продавам Compaq Presario 1800T, модел 18XL3W с параметри: Процесор Р ІІІ Мобилен 700МНз; Памет 192 МВ (64МВ запоена на дъното + 128МВ на слот, лаптопът има само един слот за памет); Твърд диск 18ГБ ІВМ; флопи; СД-писачка; звук, модем, ланка - естествени за всеки лаптоп от този клас; 15" дисплей 1400х1050; батерия ~ 1-1.5 часа + зарядно; Видеокартата е Ati Mobility M3 Crunch 16MB. Не случайно и отделям толкова внимание - тази карта НЕ МОЖАХ да я накарам да работи под Уиндоус. От съпорта на НР (след ~ 1 1/2 часа час с техен техник) ми казаха, че този лаптоп не се поддържал след Уиндоус Милениум. Когато им казах, че на него има лепенка Win2000 Compatible, се разровиха и ми пратиха драйвер, който естествено не стана. За проба инсталирах всички видове Уиндоуси, които можах да се сетя - 98SE, Me, 2000, XP, XPMC - проклетата карта така и не заработи на повече от VGA режим (640х480х8 бита). За сметка на това пък първата Линукс дистрибуция, която имах подръка (KUbunto), си я разпозна АБСОЛЮТНО БЕЗПРОБЛЕМНО и си заработи на 1400х1050. Отново се абмицирах - търсих по сайтове за драйвери, форуми, сайта на Ати, къде ли не; разпитах някои познати, които са доста по-напред от мен с лаптопите. И след 4 дена борба се предавам - предлагам лаптопа на някой, който ще работи на Линукс. В момента е инсталирано KUbunto-то и може да се демонстрира, че работи; има и инсталиран ХР, който работи във VGA-mode също безпроблемно. Лаптопът има и счупено парченце от пластмасата на рамката на дисплея, което не се отразява по никакъв начин на работата му; в момента дупката е запълнена със силикон. Външният му вид е като на използван лаптоп, но няма други дефекти, умряли пиксели и т.н. Давам и един месец гаранция, която не покрива само описания проблем с видеокартата. Цената, която търся е 399 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smb Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 http://www-3.ibm.com/pc/support/site.wss/l...es/vftpiv2k.exe пробвай този драйвер, ето тук има малко насоки http://www.exodus-dev.com/techtips/compaq_...ackIBMInstaller Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted November 3, 2006 Author Share Posted November 3, 2006 Благодаря за линка, вече съм го пробвал - не стана. От друг форум ми дадоха и линкове към други драйвери, просто не ми се занимава вече. Трябва ПАК да преинсталирам 2000, това ще развали и Линукс-инсталацията и т.н. Ако на някой му се занимава, да пробва. Може да дойде в офиса ми и да инсталира каквото си иска, и да тегли драйвери каквито си иска. Просто ми писна от тоя лаптоп, не искам да се му отделям повече време... ЕДИТ: Лаптопът е капариран. Ако до края на другата седмица не го доплатят, пак ще го обявя за продаване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.