Jump to content
BulForum.com

The X-Files

Infernum

Recommended Posts

Гледах всичките 9 сезона на "Досиетата Х" и много се зарибих,много ми харесаха.

Много ме е яд , че засега не смятат да снимат нови серии :(

Моля,ако имате някаква информация за бъдещето на сериалчето, споделeте тук :)

Аз също изгледах деветте сезона и като изключим лекото забозване на сюжета с работата за извънземни и т.н. останах ужасно впечатлен.

Въпреки че в последните два сезона Дейвид Духовни почти не се вясваше, мога спокойно да кажа, че сериалът не издъхна откъм идеи и послания.

Може би единственият минус за сериала (не от него самия :р) се изразява в двата пълнометражни филма след това. Ама тях викам да не ги коментираме тук. ;D

Хай' сега да завърша с култовата реплика на агент Джон Догет от 8ми сезон, дето чак за подпис си я слагам навсякъде.. :

I'll take the bad as long as I can remember the good.

Сериала е уникален, ама тряя да си играат Мълдър и Скъли. Те са емблемата на Досиетата Х. ПОследните серии с Догет и Рейес и новия им директор там не помна как са казваше го нямаше тоя импулс, който внася Мълдър. Четох някъде че Картър мисли да продължава сериала с нови агенти, ама съм скептично настроен. Квито и яки да са им сценариите без Мълдър Скъли и Скинър евентуално продължение ша е само бледа сянка на сериала от 90те.

"Въпреки че в последните два сезона Дейвид Духовни почти не се вясваше, мога спокойно да кажа, че сериалът не издъхна откъм идеи и послания."

Тва е леко глупаво твърдение за фен на Досиетата Х. То целия сериал са върти около Мълдър. Тва е неговия живот, неговата борба. Той е основния персонаж и сичко са върти около него (основното сюжетно действие де, не говора за страничните паранормални историйки дето секи може да си ги разследва). И като отказа да снима повече ги намъкнаха ония двамата нови с чисто комерсиална цел. Ама вече и като Андерсън са отказа няма накъде.

Blade13 said:
Досиетата Х си е класика в жанра много го харесвам.Мисля че ще има нови епизоди ще се поровя и ако намера нещо ще пиша.

Мерси много :)

На всяка цена пиши , ако намериш нещо!

Mr.Tinkertrain said:
Тва е леко глупаво твърдение за фен на Досиетата Х. То целия сериал са върти около Мълдър. Тва е неговия живот, неговата борба. Той е основния персонаж и сичко са върти около него (основното сюжетно действие де, не говора за страничните паранормални историйки дето секи може да си ги разследва). И като отказа да снима повече ги намъкнаха ония двамата нови с чисто комерсиална цел. Ама вече и като Андерсън са отказа няма накъде.

Не съм казал, че сериите са станали по-добри или нещо такова, а че не са се провалили отвсякъде като идея.

Разбира се, че Мълдър е основния персонаж в Досиетата, ясно е, че той прави половината (ако не и повече) игра в сериала, това никой не го оспорва. Но не можеш да кажеш, че и сериите с Догет и Рейес си имаха добрите страни и някои от тях наистина бяха добре измислени.

Идеята ми е, че нещото, заради което човек може да е "фен" на тоя сериал не би трябвало да бъде Мълдър. Ясно, той е такъв и такъв, обаче ако всичко беше толкова за него, за борбата и живота му, не трябваше ли The X Files да бъде преименувано на The Mulder Files? ;)

No offence, надявам се, че ми разбра гледната точка. :)

А колкото до идеята за нови серии, аз лично нямам нищо против. Не че бих ги възприемал като "Досиетата Х", ясно е, че такива екстри не са в наличност, но в случай, че хората имат готини идеи, то нека си ги развиват - така и така името не е това, което прави един филм/сериал добър. :)

Ауе сериала до кой сезон го даваха пп Канал 1.

Аз последно си спомням как Мълдър полудя и Скъли намери някакъв кораб на некъв бряг.

Това от кой сезон е,че не ми се гледат наново всички серий

Gunslinger said:
Ауе сериала до кой сезон го даваха пп Канал 1.

Аз последно си спомням как Мълдър полудя и Скъли намери някакъв кораб на некъв бряг.

Това от кой сезон е,че не ми се гледат наново всички серий

Тази серия и аз съм я гледал , ама не мога да се сетя от кой сезон беше. :)

• 3 weeks later...

Филмът е класика, естествено че Д. Духовни прави филма, тая роля все едно за него е направена :) Някой ще каже ли как са пълнометражните филми спрямо сериала, защото не съм ги гледал, а се чудя. Интересни ли са?

На мен лично Пълнометражните филми не ме впечатлиха толкова много. нещо като по-дълга серия. имам и няколко книги на Досиетата, но сериала е №1

Не е лош, но има прекалено много filler-и, които не винаги са интересни. На 4ти сезон съм и си почивам малко, че ми идва в повече бавното действие.

• 2 months later...

И аз съм много голям фен на досиетата - те са си класика, The Best!

Ся съм на 3 сезон, ма просто ги гледам бавно да има за повече време( :D ).

Относно последните сезони с Догет и Рейес няма да са същите естествено, ма кат ги изгледам ще ги коментирам.

А пък за продължение - не може да има. Не че не може, но просто с други агенти няма да е толкова интересно като с Мълдър и Скъли! ( не че ко има наистина нови сезони няма да са глеадт :) )

• 1 year later...

Това сериалче го следях едно време по Канал 1 и ме кефеше доста,но от тогава е минало доста време и съм го позабравил,та реших да си го припомня. :)

Искам да ви питам за тези двата пълнометражни филма.Сериала ли трябва да се изгледа първо или филмите?Предполагам сериала,но гледам,че последния 9-ти сезон е правен 2001-2002,а двата филма са посредата на сериала 1998 и 2001.Викам,че може да има някаква пряка връзка.

intense said:
Нали знаете за това?

The X-Files: I want to believe

Според мен няма да е добър...ама от толкова време не съм виждала Молдър и Скълииии :woot

И аз мернах в imdb докато преглеждах инфо за сериала и филмите...

Дано да не е бозица,с която да се печелят само пари,но щом старите кучета пак са на линия - едва ли :P

intense said:
Нали знаете за това?

The X-Files: I want to believe

Според мен няма да е добър...ама от толкова време не съм виждала Молдър и Скълииии :woot

Ох, старата любов ръжда не хваща! В един момент бях помислила, че съм ги преживяла, но не... Айде на кино!!! :ph34r:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...