Jump to content
BulForum.com

Мрежа м/у 2 пц-та без хъб


Recommended Posts

Значи днес реших да направя мрежа м/у пц-то и лаптоп-а в нас. Обаче не мога да пусна на лаптопа нета. Модемът е вързан на пц-то и искам да направя така че и лаптопа да има нет но не става. Кабелът е кроснат виждат се 2-та компютъра без проблеми се теглят файлове, но няма нет на лаптопа, а само на пц-то ? Дайте някакви предложения. Благодаря предварително(Търсех в търсачката но не видях тема в коята да се разисква точно този проблем)

Link to comment
Share on other sites

Предполагам не си с 2 мрежови карти, ами ползваш модема през USB.. в такъв случай няма да стане със средствана на windows xp и ще се наложи да си инсталираш WinRoute и да сложиш NAT на USB интерфейса (в winroute)

 

ip-то на мрежовия ти интерфейс (откъм pc-то) трябва да е с ip 192.168.0.1 и маска 255.255.255.0

след това на лаптопа настройваш IP 192.168.0.2 маска 255.255.255.0 gateway 192.168.0.1 и dns 192.168.0.1

 

ако си с 2 мрежови карти, не ти трябва winroute, а просто щракаш на отметката Enable Internet Connection Sharing на мрежовия интерфейс откъм модема.

 

това е :) и е дискутирано хиляди пъти :)

Link to comment
Share on other sites

Да така е както казва @afx само че поне при мен Winroute ми преебава всичко..незнам защо..но без него ми е добре ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

i az imam sushtiq problem kato kolegata, svurzah 2ta compa, ednoto moeto koeto e PC/и има 2 ланкарти и интернет от гигабит/ и лаптопа ми. но като дам отметката на Allow other nework users to conect through this computer's internet connection, която е в адванс/интернет конекшънс sharing. и ми изписва че вече съм се вързал за интернет и това налага автоматични настройки на ИП!!????

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...