stoian88 Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Търся стартер за Луминисцентна лампа. Ако някой има да даде или да каже горе долу колко струва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Аз 5 години изкарах в ТЕТА и сега пак имам в Университета предмет Електротехника ама сефте чух Алуминсцентна лампа или пък примерно Халуминисцентна лампа Луминисцентна се казва идва от покритието което е нанесено от вътрешната страна на самия осветител което се казва Луминофор Иначе стартери има в почти всеки магазин в който продават крушки и осветители и ще е някъде около 1 2 лв ако не е и стотинки Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoian88 Posted April 17, 2006 Author Share Posted April 17, 2006 Мерси ще оправя заглавието. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoian88 Posted April 18, 2006 Author Share Posted April 18, 2006 Ето и снимка. Търсих днес в ВикиВат и Конрад но там нямаха. Ако можете кажете други магазини или ако някои има да каже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Ето и снимка. Търсих днес в ВикиВат и Конрад но там нямаха. Ако можете кажете други магазини или ако някои има да каже. Абе нз , ама тва на снимката ми прилича на имплсно захранване , а не на стартер . Стартера представлява глинена лампа с филтър и може да се намери в абсолютно всеки магазин за осветителни тела(в капана има 2-3 такива магазина и ги има по 60ст / брой) . Обаче с обикновен стартер , неможеш да замениш това на снимката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Абе нз , ама тва на снимката ми прилича на имплсно захранване , а не на стартер . Стартера представлява глинена лампа с филтър и може да се намери в абсолютно всеки магазин за осветителни тела(в капана има 2-3 такива магазина и ги има по 60ст / брой) . Обаче с обикновен стартер , неможеш да замениш това на снимката. Toва е стартер от тези луминисцентните крушки за полилей, ако не се лъжа май импулсен стартер се води (не съм сигурен). И аз си бях пригодил един такъв на голяма траба и вършеше работа ЕДИТ: забравих да кажа, че ми се стори по тих от обикновен стартер. Но пък съм чувал, че по бързо скапва самия газ в трабата.. някой по вещ в тея неща да сподели дали е така Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeimison Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Това е точно инпулсно захранване то е от лампите без стартер . за по лесно купу си цяла лампа струват 10тина лева на руския пазар ( но неса много издражливи ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Това е точно инпулсно захранване то е от лампите без стартер . за по лесно купу си цяла лампа струват 10тина лева на руския пазар ( но неса много издражливи ) :smile: Това исках да кажа , сега като се загледам това си е чисто импулсно захранване. Вярно е че се скапва по бързо о обикновен стартер с дросел. Така че човека да не търси наново такова импулсно , а да отиде в ТМТ и да си земе един дросел и един стартер и няма да има проблеми Кажи за каква лампа (колко вата)ти трябва това захранване - може да измислим нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoian88 Posted April 19, 2006 Author Share Posted April 19, 2006 Трябва ми за 18 ватова лампа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 19, 2006 Share Posted April 19, 2006 Трябва ми за 18 ватова лампа. Ам трябваше отначало да сложиш тази снимка аз отначало мислих че търсиш най-обикновен стартер. Та решението на проблема е следното.Отиваш на руският пазар или в най-близкият магазин където продават така наречените Енергоспестяващи лампи.Купуваш си един брой 18 вата разглабяш пласмасата от заданата страна на лапичката.После от вътре си зимаш това нещо което ти трябва и готово Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.