Jump to content
BulForum.com

Продавам диагностични карти PCI/ISA

Recommended Posts

Става въпрос за това:

DiagCard.jpg

Нови, с гаранция 1 месец.

Цена - 75 лв.

Каква точно е функцията им :) ... и защо са толкова скъпи ???

Ето цитат с обяснение, което давах в друг форум:

Това е платка, която се използва за диагностика на неработещи или нестабилно работещи компютри. Първо се махат всички периферни платки (видео, звук, мрежа и т.н.; картата може да бароти и ако няма процесор и памет). Поставя се картата - дори и обратно да се постави, нищо не изгаря (е, верно и не работи :) ). След подаване на захранването показва дали захранващите напрещения +12V -12V +5V -5V +3.3V са наред, дали тактовият генератор на платката работи, и т.н. Ако се постави процесор, се показват последователно всички стъпки, през които минава БИОС, за да инициализира системата. Когато открие неизправност - показва код, който по книжката разбирате какво значи. С това помага да се диагностицира повредата. Ако всичко е наред - слагат се перифериите и пак се тества. В книжката е даден пълен списък на кодовете, както и звуковите сигнали на БИОС-ите от различни производители. Картата може да се включи към изводите за говорителче на дъното, и съответно помага да се чуят звуковите съобщения от БИОС.

Общо взето - това е, просто няма как да покажа цялото ръковоство тук. Ако още нещо не е ясно - питайте с по-конкретни въпроси.

Едит: на въпроса за скъпото - ако ми покажеш къде се продават по-евтино, веднага ще корегирам цената :)

Ето цитат с обяснение, което давах в друг форум:

Това е платка, която се използва за диагностика на неработещи или нестабилно работещи компютри. Първо се махат всички периферни платки (видео, звук, мрежа и т.н.; картата може да бароти и ако няма процесор и памет). Поставя се картата - дори и обратно да се постави, нищо не изгаря (е, верно и не работи :) ). След подаване на захранването показва дали захранващите напрещения +12V -12V +5V -5V +3.3V са наред, дали тактовият генератор на платката работи, и т.н. Ако се постави процесор, се показват последователно всички стъпки, през които минава БИОС, за да инициализира системата. Когато открие неизправност - показва код, който по книжката разбирате какво значи. С това помага да се диагностицира повредата. Ако всичко е наред - слагат се перифериите и пак се тества. В книжката е даден пълен списък на кодовете, както и звуковите сигнали на БИОС-ите от различни производители. Картата може да се включи към изводите за говорителче на дъното, и съответно помага да се чуят звуковите съобщения от БИОС.

Общо взето - това е, просто няма как да покажа цялото ръковоство тук. Ако още нещо не е ясно - питайте с по-конкретни въпроси.

Едит: на въпроса за скъпото - ако ми покажеш къде се продават по-евтино, веднага ще корегирам цената :)

Ми вече разбрах за какво става и моля да ме извиниш за въпроса за скъпото ... :) ... защото като видях тва си помислих че е няква гъзариика за модинг :)

Тук братушките продават такава платка за 850 рубли, не знам колко е това в лева но който го интересува може да провери.

BM9221 – Устройство для ремонта и тестирования компьютеров – POST Card PCI

Печатна платка има тук.

Ето и описание на по-проста версия за любителите на "направи си сам"

PCI-карта на "мелкой" логике

Съдейки по курса на БНБ:

http://www.bnb.bg/bnb/rates.nsf/vWebRatesB...hBG/$First

1 лев = 17 рубли, така че 850 рубли = 50 лв. Е, с транспорта и ДДС-то на митницата става по-скъпо.

Пък и моите стават и за ISA слот, имат и външен индикатор + високоговорител.

Ето и сайта на производителя:

http://www.61131568.com/PCAnalyzer.htm

Точният модел е PI0049L.

От сайта може да се свали и manual на английски.

Писах в темата за да разберат хората за какво става въпрос, но не мога да се въздъжа да добявя и още един линк:

eBay

eBay.de

Ами разбира се, аз откъде мислиш ги купувам?

Обаче случайно да си прочел колко струва да ти я докарат до България?

Дал съм и линк на производителя, ако искаш и телефон ще дам, обади им се и питай за 20 бр. колко е транспорта - същия, колкото за 1 бр., умножен х 20 :(

Отделно колко трябва да платиш за банков превод, за минтически документи, мито и ДДС на митницата?

Е, на който му е скъпо - линковете на TED ще му помогнат да си я купи по-евтино, успех.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...