firmajiq Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Става въпрос за това: Нови, с гаранция 1 месец. Цена - 75 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Става въпрос за това: Нови, с гаранция 1 месец. Цена - 75 лв. Каква точно е функцията им ... и защо са толкова скъпи ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted February 22, 2006 Author Share Posted February 22, 2006 Ето цитат с обяснение, което давах в друг форум: Това е платка, която се използва за диагностика на неработещи или нестабилно работещи компютри. Първо се махат всички периферни платки (видео, звук, мрежа и т.н.; картата може да бароти и ако няма процесор и памет). Поставя се картата - дори и обратно да се постави, нищо не изгаря (е, верно и не работи ). След подаване на захранването показва дали захранващите напрещения +12V -12V +5V -5V +3.3V са наред, дали тактовият генератор на платката работи, и т.н. Ако се постави процесор, се показват последователно всички стъпки, през които минава БИОС, за да инициализира системата. Когато открие неизправност - показва код, който по книжката разбирате какво значи. С това помага да се диагностицира повредата. Ако всичко е наред - слагат се перифериите и пак се тества. В книжката е даден пълен списък на кодовете, както и звуковите сигнали на БИОС-ите от различни производители. Картата може да се включи към изводите за говорителче на дъното, и съответно помага да се чуят звуковите съобщения от БИОС. Общо взето - това е, просто няма как да покажа цялото ръковоство тук. Ако още нещо не е ясно - питайте с по-конкретни въпроси. Едит: на въпроса за скъпото - ако ми покажеш къде се продават по-евтино, веднага ще корегирам цената Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Ето цитат с обяснение, което давах в друг форум: Това е платка, която се използва за диагностика на неработещи или нестабилно работещи компютри. Първо се махат всички периферни платки (видео, звук, мрежа и т.н.; картата може да бароти и ако няма процесор и памет). Поставя се картата - дори и обратно да се постави, нищо не изгаря (е, верно и не работи ). След подаване на захранването показва дали захранващите напрещения +12V -12V +5V -5V +3.3V са наред, дали тактовият генератор на платката работи, и т.н. Ако се постави процесор, се показват последователно всички стъпки, през които минава БИОС, за да инициализира системата. Когато открие неизправност - показва код, който по книжката разбирате какво значи. С това помага да се диагностицира повредата. Ако всичко е наред - слагат се перифериите и пак се тества. В книжката е даден пълен списък на кодовете, както и звуковите сигнали на БИОС-ите от различни производители. Картата може да се включи към изводите за говорителче на дъното, и съответно помага да се чуят звуковите съобщения от БИОС. Общо взето - това е, просто няма как да покажа цялото ръковоство тук. Ако още нещо не е ясно - питайте с по-конкретни въпроси. Едит: на въпроса за скъпото - ако ми покажеш къде се продават по-евтино, веднага ще корегирам цената Ми вече разбрах за какво става и моля да ме извиниш за въпроса за скъпото ... ... защото като видях тва си помислих че е няква гъзариика за модинг Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Тук братушките продават такава платка за 850 рубли, не знам колко е това в лева но който го интересува може да провери. BM9221 – Устройство для ремонта и тестирования компьютеров – POST Card PCI Печатна платка има тук. Ето и описание на по-проста версия за любителите на "направи си сам" PCI-карта на "мелкой" логике Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted February 22, 2006 Author Share Posted February 22, 2006 Съдейки по курса на БНБ: http://www.bnb.bg/bnb/rates.nsf/vWebRatesB...hBG/$First 1 лев = 17 рубли, така че 850 рубли = 50 лв. Е, с транспорта и ДДС-то на митницата става по-скъпо. Пък и моите стават и за ISA слот, имат и външен индикатор + високоговорител. Ето и сайта на производителя: http://www.61131568.com/PCAnalyzer.htm Точният модел е PI0049L. От сайта може да се свали и manual на английски. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Писах в темата за да разберат хората за какво става въпрос, но не мога да се въздъжа да добявя и още един линк: eBay eBay.de Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted February 23, 2006 Author Share Posted February 23, 2006 Писах в темата за да разберат хората за какво става въпрос, но не мога да се въздъжа да добявя и още един линк: eBay eBay.de Ами разбира се, аз откъде мислиш ги купувам? Обаче случайно да си прочел колко струва да ти я докарат до България? Дал съм и линк на производителя, ако искаш и телефон ще дам, обади им се и питай за 20 бр. колко е транспорта - същия, колкото за 1 бр., умножен х 20 Отделно колко трябва да платиш за банков превод, за минтически документи, мито и ДДС на митницата? Е, на който му е скъпо - линковете на TED ще му помогнат да си я купи по-евтино, успех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragolub Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Става въпрос за това: Нови, с гаранция 1 месец. Цена - 75 лв. Ако ми я дадеш за 60лв 6те я взема Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.