Jump to content
BulForum.com

Проблем с ATI/Windows/DirectX

rolerboll

Recommended Posts

Имам ГОЛЯМ проблем с ати/windows/директХ...Проблема е следния:

Сяка по нова игра не ми тръгва заради директХ 9с но аз се го инсталваи и инсталвам и пак не6те...Имам ати радеон 9200,ако може кажете в кое е проблема и ре6ението 4е ми писна :sayjin

Mod. Edit. Давай малко по-смислени заглавия, другия път темата ти ще бъде затворена ако е с подобно заглавие ("МОЛЯ КАЖЕТЕ!!")

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

1-во: Прочети правилата.

2-ро: Пробвай да си дръпнеш нови драйвери.

Ама ти излиза съобщение за директ х 9 или ти предполагаш че е от директ х 9? Наистина дай инфо.

Предполагам ти излиза съобщение че ти липсва Pixel Shading.. ако е така, забрави да подкараш нова игра на тази карта :)

Явно й е минало времето..

Зна4и....инсталвам си World of Warcraft и като го пускам тои ми изписва 4е трябва да имам директХ 9с или по високо...след това аз свалям директХ 9с ,инсталвам го,пускам играта..И ПАК СЪ6ТОТО!Съ6то не ми тръгват Lineage,Battlefield 2 и о6те и о6те...

Вижте,подкарвал съм Prince Of Persia,всички части,Doom 3,Half-life 2,WoW и какво ли още не на видео карта Ati 9000 Pro,64 mb,на 2 години...Драйверите не си спомням кви бяха,ама майче ги бях дърпал от сайта на Ati!

А тва ,че не поддържа Pixel Shader,ама въобще не е вярно!Pixel Shader може да не поддържа GeForce серията MX 440,ама да кажете,че Ati 9200 НЕ поддържа...не знам!

А относно по темата,найстина пробвай с нови драйвери,но не ги инсталвай върху старите,щото всичко се омазва,ако искаш ми кажи на PM как ти е юзъра в Skype,за да се разберем!

А и още нещо,Ati-то ново ли ти е,в близките дни ли си го взел,клоквал ли си го?

rolerboll said:
Зна4и....инсталвам си World of Warcraft и като го пускам тои ми изписва 4е трябва да имам директХ 9с или по високо...след това аз свалям директХ 9с ,инсталвам го,пускам играта..И ПАК СЪ6ТОТО!Съ6то не ми тръгват Lineage,Battlefield 2 и о6те и о6те...

имаш ли windows SP2 ? Ако не - свали го, dx9 идва с него и ако евентуално сегашния ти dx е повреден, това трябва да го оправи.

FIXXXER said:
Ами при положение че 9200 подържа DirectX8.1 какво искаш.

не говори глупости само!. Това че не поддържа хардуерно ДХ 9, това не значи, че не може да се инсталира ДХ 9

Ам аз си инсталнах най-новите драйвери за GeForce4 440 MX(81.98) и пак не ми тръгва Директа на 9.0c :confused Иначе да питам(сори за оффтопика):Аз си инсталнах най-новите върху старите,с които бях.Не ми прави проблеми,но като му дам РЕЗЕТ(някой път) и то нали почва да сканира някъв VOLUME и вмместо да ми е синьо,ми е зелено :blink: и черно :wir

rolerboll said:
http://nvidia.com/page/geforce_7800.html

Това 6те ре6и ли проблема с директХ ?Според мен да 6тот по4ти си4ки игри рекламират нвидиа

da 6te ti re6i problema.

taq karta struva nad 350$

za neq ti trqbva duno ( predpolagam 4e tvoeto ne e mno ubau ) za ~100$

obshto nad 450$ dali ima6 parite ? i kato smetnem i dr ne6ta koito ne se se6tam .........

ako si q kupi6 na dyno koeto e super za radeon 9200 predpolagam 6ti vadi nai mnogo 30-35% ot tova koeto moje ( ako ne i po malko )

edit:sry 4e ti razbih predstavite za sveta

rolerboll said:
ами ве4е проверих и нвидиата е 140 долаpa..6те ми купят радеона за 30 долара и оп...110 долара..за дъното 6те проверя

коя нвидиа е 140 $ ? Едва ли е 7800 GTX 512 :laughing:

ASUS EN7800GTX/2DHTV/256M 535.00 $

това е 256 МБ, а 512 е много повече :D

И сигурно имат задължително ДДС

Мда,точно като мойта! :woot

Готина е,държи се стабилно,но ако имаше ДОСТА по-добра машина,тая карта би ти "лепнала" добре...

Аз съм доволен,ама нещо не мога да намеря свестни драйвери...

Някой,ако знае да казва... :unsure:

А и още нещо,защо като влезна в 3d MARK '06 , там пише,че картата ми е 363 (!) MB,а тя е 256?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...