Jump to content
BulForum.com

Термопаста за процесор

Recommended Posts

Предложете някаква свястна (дори и скъпа от порядъка на до 10-на лв.) терпопастадето да не тече и да е от най-твърдите за да може да се нанася добре без да се налага да се набирам на фана и да чакам 150 часа да слепне и в крайна сметка пак да си остане само в центъра на проца. Казват че българската изсъхвала много бързо - само за 2-3 месеца. То от постоянно мажене (пък и мързела си казва думата) ще изцъфти накрая проца. Тя верно че е стотинки....ама все пак дайте нещо качествено дето барем като се сложи да знаш че няма да пипаш доста време.

spiroffff said:
pi4ove, nai iakata pasta se prodava vuv vikivat edna kutiika ot 40-50 ml struva 2lv

niama ni6to ob6to sus tezi koito gi prodavat va 10-15 lv

pastata e iaponska i do kolkoto znam e kupuvana v dosta goliamo koli4estvo i za tova e tolkova eftina

Как се казва тази паста и пробвал ли си я?

BuFu50 said:
Как се казва тази паста и пробвал ли си я?

Aми аз съм с нея и спрямо пастите, който съм имал (Cooler Master,GlacialTech) се представя 1~2 градуса по-добре, което за паста за 2 лева не е никак зле :bgrin: А иначе отиваш във викиват и в дъното там питаш за топлопроводяща паста , най-малката расфасовка (в една черна кутиика със зелена лепенка отгоре) струва 2лв.

Mad^Jack said:
Aми аз съм с нея и спрямо пастите, който съм имал (Cooler Master,GlacialTech) се представя 1~2 градуса по-добре, което за паста за 2 лева не е никак зле :bgrin: А иначе отиваш във викиват и в дъното там питаш за топлопроводяща паста, най-малката расфасовка (в една черна кутиика със зелена лепенка отгоре) струва 2лв.

То хубаво ама оставяме за сега настрана пазарната стойност идеята е тая паста да не изсъхва за 2-3 месеца и постоянно да се сваля фана за да чисти изсъхналата стара и да се слага нова и накрая да се прецака и фан и процесор. Значи аз съм махал радиатор на 386 и 486 и пастата изглеждаше сякаш току що е била сложена. За това е важно качеството. Тая паста може да е направена за някакви по-малки работни температури на ел. копмоненти. Това че 1-2 градуса е по-ниско - хубаво ама колко време ще изкара така? Тия от викивата дали ще знаят? Колко изкарва в кутийката тая паста? По-добра ли е от Арктик Керамик?

tracker said:
То хубаво ама оставяме за сега настрана пазарната стойност идеята е тая паста да не изсъхва за 2-3 месеца и постоянно да се сваля фана за да чисти изсъхналата стара и да се слага нова и накрая да се прецака и фан и процесор. Значи аз съм махал радиатор на 386 и 486 и пастата изглеждаше сякаш току що е била сложена. За това е важно качеството. Тая паста може да е направена за някакви по-малки работни температури на ел. копмоненти. Това че 1-2 градуса е по-ниско - хубаво ама колко време ще изкара така? Тия от викивата дали ще знаят? Колко изкарва в кутийката тая паста? По-добра ли е от Арктик Керамик?

Ами не изсъхва при мен и я държи стабилна тази температура.А за това дали е по добра от Актик - едва ли.:)Ако търсиш нещо по качествено наистина е по-добре да си вземеш керамик-а.

Mad^Jack said:
Ами не изсъхва при мен и я държи стабилна тази температура.А за това дали е по добра от Актик - едва ли.:)Ако търсиш нещо по качествено наистина е по-добре да си вземеш керамик-а.

Така съм решил да направя - доста по-скъпа е керамика, ама предпочитам да заложа на произхода и на утвърдената марка.

Някой знае ли откъде може да се закупи Arctic Ceramique в Пловдив. Arctic Silver 5 я има в ценовата листа на МОСТ, но Керамик-а липсва. Гледам Ресет продоват нещо сходно на Arctic Silver 5-цата PTK-02(9 лв), ама и тя ме съмнява като качество, а и не пише съдържанието на сребро, сребърен оксид и керамични частици.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...