nonsan Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Аз мога да помогна малко ако нямаш друг вариант за събиране на едно компче от немай къде. Естествено без мъни и докато съумееш да направиш друго. Не вярвам да опреш до него,но ако те интересува ще го събера. Естествено за интернет. МБ:.....някакво си. CPU: Seleron 366MHz+FAN Имам и Duron 800MHz+FAN, нo в момента нямам дъно. RAM:128MB HDD:20GB VC:64MB/64b CD:52x За Селерона имам и кутия+захранване. Пък тях ще ги изпием на бира(Дъно,процесор,кутия и захранване). Ако няма друг начин се обади да ти ги донеса! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarandaliev Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Така е всички сте прави. НО ! Нищо или почти нищо не можем да направим. Защото не става дума само за компютрите, а и за всичко останало. Например - продават ти байк, да речем, за 60 лева, а той струва 360. Няма ли да го купиш ако искаш. Ще го купиш, разбира се, независимо в кой форум или еди къде си е пусната тема за откраднатия байк и прочие и прочие... Относно компютрите - ако На някой му се предложи въпросния комп за цена да речем...300 лева - няма ли да го купи? Ще го купи, разбира се и още как? Може и да му е кофти, че са обрали училище, че това е компютър, който е щял да послужи за образованието на подрастващите, но ще си затвори очите и това е? А и нали все пак не той е откраднал въпросните компютри??? Дайте да не се заблуждаваме, че можем да направим нещо. Самият факт, че още никой не е намерен или няма никой арестуван, задържан или каквото и да е там, говори достатъчно красноречиво какво прави държавата по въпроса. Не искам да ме разбирате погрешно, че не ми пука за това - даже напротив, много ми пука и ми е гадно, но ... Такъв е живота, а Именно ние позволихме да стане такъв... Турците навремето са казали : "Българинът е народ, който само може да бъде управляван".... А те са знаели какво говорят... Извинявам се за поста, но такова е мнението ми.... Поздрави на всички Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted August 27, 2005 Author Share Posted August 27, 2005 Не съм съгласен с горното изявление. Относно компютрите - ако На някой му се предложи въпросния комп за цена да речем...300 лева - няма ли да го купи?Ще го купи, разбира се и още как? Аз лично няма за го купя! За вас не знам. Дайте да не се заблуждаваме, че можем да направим нещо.Самият факт, че още никой не е намерен или няма никой арестуван, задържан или каквото и да е там, говори достатъчно красноречиво какво прави държавата по въпроса. Не е вярно - в предишната ми фирма (две-три години след като напуснах) - им окрадоха доста техника с взлом (майсторски направено, бяха заглушили алармата, нямаше СОТ, бяха влезли и излезли през много трудно место), включително и компютъра на сестра ми. НО! След 3 месеца от полицията им се обадиха, че са хванали крадците, и те си признали И за тая кражба. И им казаха - дайте документи за вашата техника, елате да видите кое от вашите неща все още са тук. Понеже те си имаха документи за почти всичко - след още 2 месеца им върнаха нещата, пак вкл. и компютъра на сестра ми. Така че МОЖЕ да се направи нещо по въпроса - даже си мисля, че ако съседите се бяха обадили ВЕДНАГА (защото алармата преди да я заглушат - е виела поне 20 секунди), нямаше въобще да вземат нищо. Именно ние позволихме да стане такъв...Турците навремето са казали : "Българинът е народ, който само може да бъде управляван".... А те са знаели какво говорят... Ами да - ако продължаваме да си мълчим и да си траем... Виж американците - предпочитат да се обадят на полицията даже без да са сигурни, отколкото да оставят някой да краде у съседа. То е почти сигурно, че в случая няма стане нищо (даже съм ядосан, поне да бяха казали серийните номера, а то - пуснаха съобщението, и след това никаква заинтересованост !!!), ама от тия РС-та например дъната са много специфични, не се продават често. И ако на някой му предложат такова дъно, веднага може да заподозре нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonsan Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Относно компютрите - ако На някой му се предложи въпросния комп за цена да речем...300 лева - няма ли да го купи?Ще го купи, разбира се и още как? Аз също не бих го КУПИЛ. Дайте да не се заблуждаваме, че можем да направим нещо.Самият факт, че още никой не е намерен или няма никой арестуван, задържан или каквото и да е там, говори достатъчно красноречиво какво прави държавата по въпроса. На мен лично ми се е случвало на два пъти да ме оберат. Единият път доста сериозна техника от заведението и вторият път само радио/касетофона на колата(макар,че и той си струваше сума). И двата пъти ГИ хванаха и ми върнаха доста от нещата. Е изпитото от кръчмата-Не можаха След това имаше дребни проблеми с разкарването ми да свиделствувам за тях,но Полицията си беше свършила работата добре. И това не става на другият ден.Естествено след време. Не искам да ме разбирате погрешно, че не ми пука за това - даже напротив, много ми пука и ми е гадно, но ... Такъв е живота, а Именно ние позволихме да стане такъв...Турците навремето са казали : "Българинът е народ, който само може да бъде управляван".... И ако си мълчим(и си КУПУВАМЕ) отново си оставаме СЪЩИ-те(не визирам много Хора). А нали целта е да НЕ е ТАКА! И не да живеем със стари мисления и тези. Иначе "ганьовщината" ще си остане. Лично аз не искам сина ми да живее така. А ние сме тези които трябва да променяма много неща. Но като гледам доста от Постовете,май ще си се продължава така(естествено с изключения)! Жалко е,че това са мнения все на млади хора! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivoru Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 ami 6to ne vurza fazata ot kontakta za re6etkite, sega 6te6e da si ima6 komp4e + izpe4eni kradci za gledka ti vzemi da razgleda6 po zalojnite ku6ti, vse ne6to moje da otkrie6. ima i edna firma koqto kupuva komputri, v kino kosmos na 2 etaj e, moje i tam da ogleda6 dali nqma da si nameri6 ne6to tvoe. ili pone im ostavi danni da gledat koe moje da e tvoe. su6to taka idi na pazara v stolipinovo, moje da vidi6 ne6to ako ciganite sa bili mangali Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Ако си знаеш MAC адреса на мрежовата платка, може да поразпиташ из ISP-тата из града, повечето от тях водят база данни с MAC адреси на абонатите си. Не е кой знае какво, ама все пак е някаква надежда Link to comment Share on other sites More sharing options...
zrka Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 up4e . На мен старото ПС ми го зулиха като се има предвид че терасата е осъклена и съм на 7 етаж (последния) влезнали са отгоре.Няма спасение брат единственото е някои да се изпусне ако са от района там,а като не си си вкъщи за няколко дена по-добре е само ти да знаеш че те няма.. Успех в издирването дано се намери поне нещо от пс-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Не знам на какви хора сте попаднали да ви върнат нещата, ама мен ме обраха преди 1 година и 3 месеца и от тогава ни вест ни кост. Малка е вероятността да ги хванат тези компютри ако се продават само отделни части. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Не знам на какви хора сте попаднали да ви върнат нещата, ама мен ме обраха преди 1 година и 3 месеца и от тогава ни вест ни кост. Малка е вероятността да ги хванат тези компютри ако се продават само отделни части. <{POST_SNAPBACK}> Мен сащо ме обраха преди година полиции молиции и досега нищо неса ми варнали Link to comment Share on other sites More sharing options...
No7Human Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 си4ко е много просто краде се защото има тарсене ако на сяка самнителна стока се тарсеше неиниат произход едва ли щеше да е така или поне щеше кражбите да са сведени до минимум Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted September 12, 2005 Author Share Posted September 12, 2005 Най-после някакво движение по темата: Ето известните серийни номера: Монитори: Liteon H1786FNST- S. № 515491089 LG T710P - S. № 504DIJX3W588; 504DICR3W571; 504DIFV3W539; 504DIAY3W560; 504DIMT34371; 504DINV3W582; 504DIWE3W585 Принтери: HP DeskJet 5740 - TH4CD123RG Lexmark E232 - S721RZ1C Скенер - CN4BJAS2B1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Абе, Българи, поне от куртоазия се направете на заинтересовани, вместо да обяснявате как никой няма да си мръдне пръста. Това което пишете звучи малко като оправдание че и вие бихте купили откраднатите неща... ПС: Това се отнася само за някои коментатори по темата. мироман, евала за ентусиазма! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted January 18, 2006 Share Posted January 18, 2006 Откраднат компютър от офиса на ул."3 Март" №28. Машината е фирмен компютър на фирмата Дел с Пентиум 3 на 800 Mhz,128 SDRAM и монитор 17'' HP За съжаление номера не помна и много не се надявам ,но ако някой чуй нешо такова да му предлагат и ми се обади има дебела почерпка а за крадеца съм приготвил вътрешно талкиран найлонов чувал,специална поръчка от мен изработена в найлоновата фабрика в Асеновград. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 Добавих тук темата на beku за откраднатите му неща след като я поразчистих... малко мешано сливане стана.... пишете тук ако ви откраднат нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.