Jump to content
BulForum.com

trapec


CrazyHorse

Recommended Posts

aide malko da si pogovorim za tozi hubav muskul koito dava 4udovi6ten izgled i obem :) kajete uprajneniq, osven povdiganeto na ramenete,6toto ne moga da zadarja dumbelite dostata4no vreme, vse pak mi e posledno v trenirovkata za gurba i tolkova sa mi izmoreni racete 4e ne moga da zadarja dumbelite

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

не само това ми прави и с права щанга също става доволно

като дигаш задържаи малко горе после пускаи бавно

всичко трябва да се прави по вазможност бавно да знаете но понякога секи го домързява и гледа да изблъска серията по-бързо което пак става ама друго си е дасе прави по бавничко :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Като за начало преодолей егото си и не прави с тежест с която явно не можеш да изпълняваш . Трапеца е от мускулните групи които са заложени генетично , или имаш или не . Въпреки това той може да бъде развит и с тренировки . Не е нужно да правиш с огромни тежести щом мускула ти не ги усеща . Вземи си фитили ,ако имаш средства за това , но при условие ,че нямаш според мен няма смисъл .

Може да изпълняваш и повдигане на рамене с щанга зад гърба и едно упражнение което се спряга най-много за предно рамо - повдигане на щанга до брадичката ,но също товари много и трапеца . Все пак не мисля ,че повече от едно упражнение в 3-4 серии в тренировка с гръб или рамо ще има голям ефект . Не го претоварвай . И замисли се отново над изпълнението си .

@NEO_DDT , можеш ли да се обосновеш ?

Link to comment
Share on other sites

Да се обоснова защо да го прави с рамото ли? Ами защото по-принцип гърба е много по-голяма мускулна група и обикновенно ме скапва много повече от тренировката за рамо... Примерно аз за гръб като направа мъртва тяга и после и аз едва ли ще мога да задържа дъмбелите или щангата за да правя трапец ;) А тва упражнение за което говориш ако се изпълнява като щангата е почти до тялото се смята главно за средно рамо...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...