Jump to content
BulForum.com

98 to XP network

Recommended Posts

Здравейте, не знам дали моя проблем е software или hardware, затова писах тук.

Имам изградена мрежа м/у WIN 98 i XP. От ХР-то виждам 98-та, а обратно не мога! Защо? (сигурно е нещо дребно, но...)

spirit said:

Имам изградена мрежа м/у WIN 98 i XP. От ХР-то виждам 98-та, а обратно не мога! Защо? (сигурно е нещо дребно, но...)

Абе не знам дали е дребно, но и аз имам същия проблем...уж съм сложил абсолютно всички настройки и все тая. Значи ХРХР нямам никакъв проблем ; ХР98 осъществявам връзка, но като почна да прехвърлям файлове връзката е нещо запушена и всичко става ужасяващо бавно ; 98ХР - нямам видимост от едната страна....а за 9898 съм забравил, че отдавна не съм го пробвал....и по тоя начин се принуждавам, за да имам пълноценна връзка да ползвам и на двата ХР. Понякога след безкрайните проби забелязах, че когато осъществя пълноценна връзка между 98 и ХР ми изчезва шеърването на нета, което ми е абсолютно необходимо..сменя от 192.ххх.ххх.ххх на 169.ххх.ххх.ххх...и никакви ръчни настройки не помагат......като го сложа пак да работи.....пълноценната връзка се запушва и пак съм прецакан....абе мъкаааа.....по 2 причини....2-та компа ми са в 2 различни стаи и какво разкарване е падало.....сигурно съм извървял към 20 км. да настройвам....и второ....98-цата знаеш, че всеки път след настройка иска рестарт.....там пък съм изгубил вероятно 1 седмица в чакане да се зарежда.... :sick

Моята мрежа е изградена така:

От модема на Евроком влизам в 98-цата и от втората LAN-ка na 98-цата пускам нета към HUB. От ХЪБ-а пускам нет на две ХР-та. От двете ХР-та виждам 98-цата, а от 98-цата нищо не виждам - fuck.

А моя проблем се свежда до следното:

Инсталирал съм Remote Admin. Когато искам да разгледам РС-тата по интернет, се свързвам към 98-цата, и нещата свършват до там - не мога да видя нищо на ХР-то (щото мрежата не работи - double fuck).

Ta МИСЛЕТЕ МРЕЖОВАЦИ !!!

ЛЕТ ДЪ СОРС БИ УИД Ю

километрите дето се навъртат са: 10002987648217368987123 km.

spirit said:
Моята мрежа е изградена така:

От модема на Евроком влизам в 98-цата и от втората LAN-ка na 98-цата пускам нета към HUB. От ХЪБ-а пускам нет на две ХР-та. От двете ХР-та виждам 98-цата, а от  98-цата нищо не виждам - fuck.

А моя проблем се свежда до следното:

Инсталирал съм Remote Admin. Когато искам да разгледам РС-тата по интернет, се свързвам към 98-цата, и нещата свършват до там - не мога да видя нищо на ХР-то (щото мрежата не работи - double fuck).

Ta МИСЛЕТЕ МРЕЖОВАЦИ !!!

ЛЕТ ДЪ СОРС БИ УИД Ю

километрите дето се навъртат са: 10002987648217368987123 km.

ama zakav ti e REMOTE ADMIN , znam 4e ne e po temata za tvoa sorka oba4e 6te ti dam edinj mnogo polezen savet !!!! v toq kadeto e remote Admin sigurno mu zabiva kogato vsi4ki tragnat da svalqt taka 4e mnogo po dobre e da si napravi6 da ti cepi neta prez windows !!!!! i Fsi4ki 6te imat ONLINE i 6a djagat igrici i gledkat film4eta online ina4e dokato pri programite kato : win route , Remote Admin ..... mai 4e nqmat online vsi4ki , a samo tozi v koito e modema :punk kazvam vi go ot li4en opit :punk :music

bate_pesho said:
ama zakav ti e REMOTE ADMIN , znam 4e ne  e po temata za tvoa sorka oba4e 6te ti dam edinj mnogo polezen savet !!!! v toq kadeto e remote Admin sigurno mu zabiva kogato vsi4ki tragnat da svalqt taka 4e mnogo po dobre e da si napravi6 da ti cepi neta prez windows !!!!! i vsi4ki 6te imat ONLINE i 6a djagat igrici i gledkat film4eta online ina4e dokato pri programite kato : win route , Remote Admin ..... mai 4e nqmat online vsi4ki , a samo tozi v koito e modema  :punk  kazvam vi go ot li4en opit  :punk  :music

Ти даваш съвет, но казваш "май че нямат On-Line всички" - не си сигурен. Нека сега да ти дам съвет аз: не съветвай, ако не си убеден сам за себе си. Второ: когато всички свалят, и да е "разцепен" интернерта, както се изразяваш, пак ще им забива (ако теглената информация е по-малко от необходимата - елементарно Whatson). И трето: абе сещаш ли се нещо по темата? Ако се сещаш - казвай.

аре

Незнам колко ти е "личния опит" , ама си мисля , че колкото и да е , не ти върши кой знае каква работа.

spirit said:

Abe po princip ne tolkoz lesno ama probvaj!

1. Dal li si tvardi IP adresi na dvete mashini primerno 192.168.0.1 i 192.168.0.2

2. Priabva da sa v edna grupa primerno workgroup

3. Ako iskash da vijdash harda na Xp-to Guest acaunta triabva da ti e razreshen

4. mnogo chesto se nalaga parvo da pusnesh kompa s XP-to i sled tova tozi s 98 za da moje da se varjat dvata

5. ako i tva ne pomaga probvaj tarsene po IP da vidish kakvi sa rezultatite

SET said:
Abe po princip ne tolkoz lesno ama probvaj!

1. Dal li si tvardi IP adresi na dvete mashini primerno 192.168.0.1 i 192.168.0.2

2. Priabva da sa v edna grupa primerno workgroup

3. Ako iskash da vijdash harda na Xp-to Guest acaunta triabva da ti e razreshen

4. mnogo chesto se nalaga parvo da pusnesh kompa s XP-to i sled tova tozi s 98 za da moje da se varjat dvata

5. ako i tva ne pomaga probvaj tarsene po IP da vidish kakvi sa rezultatite

XP-то има функция да прави сам мрежата след което прави една дискета дето трябва да я пуснеш на 98-цата. Това се намира Control Panel->Network Connections->Set up home or small office network. :)

spirit said:
Ти даваш съвет, но казваш "май че нямат On-Line всички" - не си сигурен. Нека сега да ти дам съвет аз: не съветвай, ако не си убеден сам за себе си. Второ: когато всички свалят, и да е "разцепен" интернерта, както се изразяваш, пак ще им забива (ако теглената информация е по-малко от необходимата - елементарно Whatson). И трето: абе сещаш ли се нещо по темата? Ако се сещаш - казвай.

аре

Незнам колко ти е "личния опит" , ама си мисля , че колкото и да е , не ти върши кой знае каква работа.

MoGA da ti kaja , 4e pri WINROUTE sAM 100% SIGUREN 4e nqma da imat si4ki online , a samo v tozi koito e modema !!!!!! :punk kato sa prai6 na tolkkova golqm razbira4 si opravi problema sam ! :angry: vapreki tova prez WINDOWS SE cEPI NETA MNOGO PO DOBRE MOGADA TI KAJA i v tozi v koito e modema i koito 6a go cepi nema da ima nikvi problemi ot roda na lagvane i bagvane i takiva raoti , koito pona4alo pri WINROUTE SA neizbejni , a we kvo da ti razpravqm i ti si edna tvarda glava kakto i da e :sayjin

iv_laz said:
XP-то има функция да прави сам мрежата след което прави една дискета дето трябва да я пуснеш на 98-цата. Това се намира Control Panel->Network Connections->Set up home or small office network. :)

EJ da be, za tva ne se biah setil!!! :) A po tozi nachin stava naj lesno i davaneto na internet ot ednoto pc na drugoto! :punk

bate_pesho said:
MoGA da ti kaja , 4e pri WINROUTE sAM 100% SIGUREN 4e nqma da imat si4ki online , a samo v tozi koito e modema !!!!!!  :punk  kato sa prai6 na tolkkova golqm razbira4 si opravi problema sam !  :angry:  vapreki tova prez WINDOWS SE cEPI NETA MNOGO PO DOBRE MOGADA TI KAJA i v tozi v koito e modema i koito 6a go cepi nema da ima nikvi problemi ot roda na lagvane i bagvane i takiva raoti , koito pona4alo pri WINROUTE SA neizbejni , a we kvo da ti razpravqm i ti si edna tvarda glava kakto i da e  :sayjin

Abe ti pak kat si tolkoz siguren kolko pati si puskal Winrout a?

Shtoto ta TAIA rabota ne e kato ONAIA rabota! Puskash install-a i gotovo. Triabva i nastrojki da se pravat!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...