Jump to content
BulForum.com

Recommended Posts

Imam pisa4ka Lite on 12x i ot nqkolko dni diskove ot edna i su6ta marka ot edin i su6ti paket edni gi zasi4a a drugi ne iska . Dali ste se opravi s po4istvane ili lasera ve4e otiva . Vupreki tova tezi koito gi zaregda si gi pi6e normalno . Koito ima pisa4ka da dade nqkakva ideq , puk i neznam sled kolko diska edna pisa4ka zapo4va da sdava bagaja.

Link to comment
Share on other sites

Dobre de, kolko diska si napisal s tazi pisachka? Predpolagam che vav saita na proizvoditelia ste namerish info kolko chasa zivot na lazera i davat. Neshto or roda na pone 20 000 chasa ste da e, no tova nemoga da ti kaza sas sigurnost dali stava vapros samo za zapis ili vav tazi broika vliza i vremeto za chetene na diskove. Ne mi se viarva da si rabotil tolkova mnogo s tazi pisachka.

Ako ne razchita diskove prichinite za koito se seshtam sa niakolko:

1. Ako pusish okolo PC-to - ako shtesh viarvai ebava maikata na okoto na lazera (a i ne samo na nego). Samia az sam pusach, taka che ne ti cheta lekcii na tema kolko sa vredni cigarite.

2. Precakana mehanika - vazmozno e i tva.

3. Kofti softuer za zapis.

4. Kofti diskove - mnogo razpostranen problem, moiata neshte i da pomirishe niakoi vidove diskove. Ako ne se luza se kazvaha EMTEC ili neshto takova.

 

Sigurno ima i kup drugio prichini, no v momenta ne se seshtam. Ako resish da ia cistish v NIKAKAV sluchai ne izpolzvai CD za chistene, nai-mnogo da ia precakash oste poveche i nishto drugo. Otvori si ia ruchno i si izchisti okoto sas pamuche BEZ NIKAKVI raztvoriteli ot roda na spirt (da ne govorim za benzin). Savsem suho pamuche i savsem lekichko chisti, nedei da natiskash!

Ako nikoga ne si otvarial CD za da go cistish, pomisli predi da deistvash! Tova moze da ti kostva novo CD.............! :woot

Aide kazi kakvo e stanalo.

Link to comment
Share on other sites

Diskovete koito izpolzvam sega sa MULTIDISC no mai drugiq put ste probvam s nqkoi po skupi. Ina4e predi 5 dena se opitah da q otvorq no ne uspqh vig Teac CD-rom si go otvqrqm postoqnno no tozi lite on ne mogah .Ina4e ne pu6a i v staqta koqto e pc to su6to ne se pu6i. Dobre 4e mi kaza za tezi diskove koito 4istqt 4e puskah edin disk dosta puti . Ina4e dosega sum izpisal 600 diska 90% ot koito audio na 4X . 6te probvam pak da q otvorq dano uspeq. Mersi za informaciqta . Ako nqkoi e imal ili ima v momenta su6tiq model da kaje kolko diska e izpisal za da se orientiram dali da vzimam nova ili e rano o6te.

Link to comment
Share on other sites

600 diska sa prekaleno malko. Az samia sam napisal niakolko hiliadi s moiata pisachka i mislia che ima oste mnogo hliab v neia. Pone do tozi moment ne sam imal problem s neia, a e veche na 4-5 godini.

Pri teb polozenieto e slednoto: 600 diska po okolo 30 min sredno na disk (na 4x) tova ste reche okolo 1200 chasa. Nishto ne e. Savsem gruba smetka pokazva che ne e tova problema. Dori da sa 2000-3000 nishto ne e. Zivota na lazera e ot poriadaka na pone 20 000 chasa.

Mislia che problema ti ne e v lazera, ili pone ne zashtoto se e izhabil. Moze da e zacapano okoto. Ako si mu piskal diskove za chistene, to sas sigurnost e zacapano. Tezi diskove, koito se prodavat masovo, samo iadove sazdavat, nishto drugo. :wacko:

Dano da se opravish, iskreno ti go pozelavam. :punk

Link to comment
Share on other sites

edni gi zasi4a a drugi ne iska

Tova zna4i li 4e ne detektva nali4ieto na CD v ustrojstvoto??

Ako e taka i v sy6toto vreme njama6 podoben problem s drugi CD-R , v tova 4islo i zapisani : zabravi tazi marka CD-ta i raboti s ne6to drugo

Link to comment
Share on other sites

Interesnoto e 4e cd tata koito ne detekva sa ot edin paket 8 detekva a 2 ne6te . No 6te e zanesa v nqkoq firma da mi obqsnqt kak se otvarq 4e ne6to ne moga da zacepq kogato go po4istq 6te vidq dali problema 6te iz4ezne

Link to comment
Share on other sites

da ti kaza cestno mislja 4e e ot lasera.probvaj da go pocishtis.

 

PS: HELP :confused HELP :confused HELP

 

i az imam edin problem s zapisvackata

tq e RICOH 7040S (SCSI) i kato probvam da zapisha disk mi dava greska v njakakva komanda 'WRITE' (NERO)

a probvah i s druga programa za zapis i predi da zapocne da pishe LEAD-IN mi kazva ce bufera e prazen

 

PLS HELP

Link to comment
Share on other sites

aXe, opitai slednite neshta:

1. Da smenish drivera na SCSI-to. Drapni si ot proizvoditelia na pisachkata nov.

2. Opitai oste niakoia programa za pisane - Nero i Easy CD creator sa nai-razpostraneni, no ima oste mnogo.

3. Slozi service pack na Windows-a (ako ne si slagal).

 

Iavno ima niakakav problem, no ne e iasno kakav tochno, dali e vinovna pisachkata, diskovete ili e softueren problema. Ako e softueren, neshtata koito sam ti predlozil moze i da pomognat. Ako e ot pisachkata, togava mai niamash mnogo varianti. :(

Link to comment
Share on other sites

Fun_tomov e prav, probvai s driverite no problema s zapisvachkata moje da e ot vsichko: duno, ram i kakvo li oshte ne. Kato se otvori obiknovenno CD se chisti i se usilva lazera ama nenam dali tova shte pomogne pri pisachka, da ne bi da se povredi neshto.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...