Jump to content
BulForum.com

Продавам нов SpyderX Elite калибратор за монитор (модел SXEL100)


Recommended Posts

Закупен преди седмица от чужбина (има фактура), ползван 1 път.
Функционално и визуално нов.


SpyderX ELITE е модел от най-високият клас калибратор за монитор на Datacolor и е предназначен за професионални потребители и организации, които регулярно имат необходимост от калибриране на множество екрани към една и съща норма, напасване на екраните директно един към друг и периодична проверка на качествата на монитори (например, при избор на нов вид екрани за закупуване, или за преценка кога даден монитор е изчерпал своя ресурс и трябва да бъде изваден от отговорна работа).

Тъй като на професионалистите често пъти се налага да работят в различни условия, софтуерът на SpyderX ELITE дава и най-голям набор от възможни методи на калибриране. Когато бързината е от най-голямо значение, може да се използва вграденият Step-by-step assistant с опциите за пълна калибрация (FullCAL), повторна калибрация (ReCAL) и проверка за годност (CheckCAL). Ако е необходим разширен контрол върху настройките за калибрация, експертната конзола предоставя достъп до всички параметри на един екран. В случай, че е нужна максимална прецизност при напасването между отделните екрани на една или повече работни станции, софтуерът предоставя функцията StudioMatch, при която можете да използвате един екран за отправна точка и да калибрирате всички останали според неговите характеристики.

Друго нововъведение в софтуера на SpyderX ELITE е алгоритъмът за допълнителна фина настройка на сивия баланс, който липсваше досега. Също така, програмата има уникалната възможност за ръчна донастройка на генерираните от програмата цветни профили (т.н. SpyderTune функция) и разширява възможностите за качествен екранен контрол с измерване на още два параметъра: равномерност на яркост и цветопредаване по цялата площ на екрана и измерване на акуратността на предаване на конкретни, посочени от потребителя цветове. Тази последна функция е от изключителна важност за индустриални потребители, които работят с цветни каталози като RAL, BS или Pantone и трябва да бъдат сигурни, че използваните цветове се визуализират правилно на екран.

Трета важна група потребители на SpyderX ELITE са професионалните продукционни студия за видео и графика, които изработват материали, предназначени за излъчване по телевизията или на филм. За тях софтуерът на SpyderX ELITE предлага калибриране на цветовете в съответствие с изискванията на ITU/EBU (цветно пространство Rec. 709 HD)

 

Цена - 400лв.

 

Намира се в Пловдив, за връзка на лично или на 0878190205

datacolor-spyderx-elite-1.jpg

datacolor-spyderx-elite-2.jpg

datacolor-spyderx-elite-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...