Jump to content
BulForum.com

Модул Автоматични Светлини


Recommended Posts

Описание

Предлаганото устройство за автоматично включване на фаровете на автомобила представлява компаратор, схема за ШИМ и два мощни MOSFET ключа (200W/74A) за директно управление на лампите. Вход "-DIS" (6) е за деактивиране на модула от ключа за светлините (положение "фарове) при автомобили с управление "по минус".

Вход "-DIS" (бял) е за деактивиране на модула от ключа за светлините (положение "фарове") при автомобили с управление "по минус". Вход "+DIS" (черен) е за деактивиране с +12V, например от габаритите.

След включване на контактния ключ "+12V" (кафяв) модулът включва лампите след като напрежението е над 13.2V и изтече времезакъснението (>5s). След изключване на контактният ключ се задържат лампите включени още 13s за функцията "Follow Me Home". Функцията може да се деактивира с премахване на джъмпера, който е изведен на кутията.

Ако автомобилната инсталация няма отделни вериги за ляв/десен фар, то изходите 5 могат да се свържат паралелно.

Намаляването на напрежението върху лампите (обикновено дългите светлини) чрез ШИМ става с тример потенциометър. Препоръчителен диапазон е (20%-50%). Фабричното задание е 20%.

Размер на кутията: 40x28x22мм (НМ5)

Допустима изходна мощност: 120W (2x60W). В устройството няма защита от късо в силовата верига!

Консумация при изключен контактен ключ: < 15mA

ВАЖНО!!! За правилното функциониране на устройството е необходимо при изключване на контактния ключ, напрежението на вход 1 да спада под 2.5VDC.
 
10лв.
0883462177
 
 

Capture1.JPG

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...