Jump to content
BulForum.com

brit pop


HEKTIK

Recommended Posts

Oasis и те влизат май в тази група.Всъщност съм доста зле с цялото това разделение на стиловете.НО като цяло ми харесва,гот си е,разни момчета,които са малко рок енд рол на вид и свирят същевременно малко по-особена музика с доста комерсиален характер.

Link to comment
Share on other sites

...аз бих добавил още и Happy Mondays, Jesus Jones, Stone Roses, New Order, Pulp, Elastica...

...не знам дали минават към тази вълна, но аз за мен поне си ги определям така....

....ами тук просто няма лоша група май...радват ме визията на клиповете, леко небрежния им стил на свирене...въпреки, че могат да са и доста сериозни или социално ориентирани парчетата, като някои на James или Manic Street Preachers...общо взето брит попа е нещо като китарния отговор на електронната вълна сред инди групите от 80's и 90's

...и има една песничка на The La's много ми е любима ....ама незнам защо по-известен е кавъра на Sixpense Non The Richer...поздрав ;)

Link to comment
Share on other sites

Без да искам да обидя някой, заявявам че на мен цялата тази вълна не ми допадна както музикално, поради простата причина че не предложи ново звучене така и като чувство-настроение ... просто като ги слушам тези пичове от Oasis ми идва да се самоубия .. аз и на Swans-Children Of God щях да припадна, но тази музика е някак си меланхолична ... навява някакво чувство на обреченост. Зле !!! Още повече, че всичко беше доста комерсиално, както каза velvet.

Link to comment
Share on other sites

...ами за комерсиализма...може и така да е, но с някои мн големи изключения... ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...