Jump to content
BulForum.com

Прочитане на песни от музикални дискове като WAV ф


ov3rm4n

Recommended Posts

Компактдискове под Windows 95/98/Me

Прочитане на песни от музикални дискове като WAV файлове

Проблем: Windows разпознава и просвирва аудио дискове, но Explorer показва песните само като CDA препратки. В действителност те представляват WAV файлове, но не са непосредствено достъпни като такива. За да ги копирате върху твърдия диск или за да ги компресирате като МР3, WMA или някакъв друг формат, ви е необходима отделна програма.

Причина: За интерпретиране на песните е отговорен виртуалният драйвер CDFS.VXD. Поради причини за защита срещу директно копиране той ги представя по гореспоменатия начин.

Решение: Преименувайте файла в CDFS.OLD (с цел безпроблемно да го възстановите, ако пожелаете да върнете системата в настоящото й състояние) и копирайте в директория windowssystemlosubsys новия драйвер CDWS.VXD (ще го намерите на http://www.warez.ru:8080/NEW_FTP/Win_Appz/...AudioCD_tools/). Той функционира под Windows 95/98/Me. Промените влизат в сила след рестартиране на системата. Ако сега отворите в Explorer някой аудио компактдиск, освен CDA файловете ще видите и две нови директории: Mono и Stereo. В тях са разположени виртуално песните с различни bitrate и честоти. Имате възможност да ги копирате директно върху твърдия диск, като най-добро качество се постига при Stereo16bit44100Hz (по-ниските честоти се получават благодарение на филтърните функции на драйвера).

 

МР3 компресия

Как да компресирате WAV файлове и аудио компактдискове с кликване на мишката

Проблем: Новите версии на Windows Media Player предлагат опция за непосредствено конвертиране на песните в WMA формат. Не всеки е склонен да се обвързва с формата на Microsoft. Повечето потребители предпочитат платформено независимия МР3, но за това са необходими отделен грабер и енкодер, например AudioGrabber.

Причина: По този начин Microsoft прави опит да наложи фирмения формат за компресирана музика пред популярния МР3. Официалното становище на компанията по този въпрос е, че това се прави за благото на потребителя, тъй като WMA дава малко по-добро качество при значително по-малък размер на файла.

Решение: Инсталирайте драйвера CDFS.VXD от предишната точка. Копирайте в windowscommand файла LAME.EXE (ще го намерите на http://www.warez.ru:8080/NEW_FTP/Win_Appz/...AudioCD_tools/) и върху десктопа скрипта MP3ENC.VBS. Ако провлачите върху него WAV файл, той се конвертира в МР3. По подразбиране това се извършва със CD качество (128 КB/s), но можете да модифицирате скрипта и да компресирате и с друг bitrate. Информация за това можете да намерите в помощната система на Lame (lame --help).

 

CoPIRATED from PC WORLD MAGAZINE

 

;) :D ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Dosta podrobno obqsnenie...Samo che kakvo se pravi v sluchai ako ti pokazva CDA failovete kato 1 cql a diska sadarja 16 pesni? I audiocatalyst sashto go pokazva kato 1 cql fail...?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...