Jump to content
BulForum.com

естествен планински кристал -галенит


Recommended Posts

естествен планински кристал от галенит

777px-Galenit_4.jpg

 

 Галенитът е непрозрачен минерал, основна оловна руда; цепи се на кубове или блокове. Днес по-голямата част от среброто се добива от такива руди.

/Галенитът е камък на хармонията във физическото, ефирното и спиритуално измерение. Отваря разума и разширява кръгозора. Заземява и балансира. Редуцира възпаленията и обривите, стимулира циркулацията на кръвта и влияе благотворно на вените, спомага за усвояването на селен и цинк и е полезен за косата./

 

Цвят: Сребристо сиво-син.
 
История и легенди: Още от римската епоха галенитът се е ценял поради съдържанието на сребро и олово. Плиний го назовава галена, но Аристотел му дава името итмид.
 

Магически качества: Това е "философки камък", защото помага да се открие и изрече истината; заземява и центрира както физическото, така и нефизическите тела. Съдейства при астрални пътувания в миналото.

 

Магическо приложение: Ако по неизвестни причини се чувствате отнесени, седнете тихичко с галенит в ръка. Концентрирайте се и изпратете смущаващите и неопределени чувства в камъка, като вдишвате бавно и дълбоко няколко пъти. Не правете повече от десет вдишвания на един сеанс, за да не ви се замае главата.

  тегло-660 грама,отнасясе към полускапоценните камъни,произход-Родопите,година на намирането-около 1949 г.

цена - 45 лв/дискутира се/

 

neptun

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...