muhaha Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 Преди време от съфорумник и мой познат се сдобих с тези елипси Ламар в много грозно състояние. Ето как изглеждаха: Сдобиха се с нови хартиени мембрани и нови мустаци: Ето и крайния резултат: Да обесня и модификацията и целта й: Сменени са грозните и грачещи ПВЦ мембрани със чисто нови хартиени. Гофрите са нови. Мембраните са импрегнирани и от двете страни. Импрегнирането се извършва с цел заглаждане на АЧХ-то, по дълъг живот на мембраните, както и по добра визия. Мустаците са абсолютно нови, медни за по добра проводимост, и са подобрени като форма за да не се удрят в мембраните и трептилката. Нови капачки тройно импрегнирани за да са в тон с мембраните. Премахнати са както се виждат 3-те високочестотни говорителчета, което малко скасява честотната лента която просвирваха. Но с тях така или иначе имаше голяма дупка в честотната лента а и не свиреха добре. Като се има в предвид че с тях остава говорителя отворен и влизат нежелани прахуляци и боклуци между намотката и магнита. За да няма нежелани боклуци съм сложил капачки на говорителите и съм махнал "3-те ленти" които свирят като един евтин пиезо високочестотен говорител (с други думи ужасно). Като краен резултат се получи: Много по естествено и приятно звучене. Приятен и плътен бас, балансирани среди и балансиран звук. Като цяло много добра цялостна картина, която не може да се сравнява с пискливото свирене на ПВЦ говорителите. А на пазара трудно се намират елипси с хартиени мембрани. За мощноста гарантирам че при качествен усилвател носят 80 вата пиково и 60 вата нормално свирене. Пробвал съм ги на правен усилвател. За честотна лента, на тестова постановка с тон генератор установих че възпроизвеждат от 20хз до 12 000хз (дори и по горе но много слабо). Като след 8 000хз нормално има спад в АЧХ-то. Аз лично бих ги съчетал с едни пищялки на стойност 6 лв бройката, които се намират във Викиват и за цената си са невероятни. Та продавам ги защото не са ми нужни, а и ще са едни от многото говорители които ще събират прах у нас. В колата на задната кора имам 3 лентова система със 10 инчови баси среди и пищялки + 10 инчов басс под нея, всичко това закачено за усилвател в малкото ми поло мисля че е ясно че няма каде да ги сложа . В елипсите съм вложил доста труд, желание и старание за това не искам да седят и да събират прах. Цената която им определям е 80 75 60лв. + подаръци (виж по доло подаръците). Безмислени коментари по цената не желая в темата, който има интерес на лични или по бързо на емайл: [email protected] От Белозем съм но поне веднъж седмично ходя до Пловдив такаче мога да ги доставя до Пловдив, за страната ЕКОНТ, като предпочитам да се видят на място и да се пробват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted May 17, 2011 Author Share Posted May 17, 2011 Нова цена: 75 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted May 19, 2011 Author Share Posted May 19, 2011 Нова цена: 60лв. + подаръци нещата които ми останаха от тази тема >> http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=100119 Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted May 19, 2011 Author Share Posted May 19, 2011 Продадени темата за архива. Подаръците се харизват още за скромната сумичка от темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.