vankata.info Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 Product Identifiers: Brand Yamaha Product Line Yamaha WaveForce Model 192XG MPN WF192XG UPC 0086792581866 Main Specification Type Sound card Enclosure Type Plug-in card Interface Type PCI DAC Data Width 16-bit Sound Output Mode 3D Sound Connectivity 1 x audio - line-in - mini-phone stereo 3.5 mm - 1, 1 x audio - line-out - mini-phone stereo 3.5 mm - 1, 1 x gameport / MIDI - generic - 15 pin D-Sub (DB-15) - 1, 1 x headphones - output - mini-phone stereo 3.5 mm - 1, 1 x microphone - input - mini-phone mono 3.5 mm - 1 Картата е нова, никога не е употребявана. Диска с оригиналните Yamaha драйвъри е в комплект с картата. Продавам я за 40 лева. 0898 925 840 - Иван Иванов. Картата доколкото знам е професионална за sound editing. Ето тук можете да намерите по подробна информация за нея: http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?p=182615&sid=00ce4c3bde7c7376e123a12562c94f46 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aurum Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Интересувам се от подобен хардуер. Занимавам се с програмите Fruityloops и Cubase, които са за продуциране на музика. Исках да разбера тази саунд карта, дали би ми свършила по-професионална работа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vankata.info Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Интересувам се от подобен хардуер. Занимавам се с програмите Fruityloops и Cubase, които са за продуциране на музика. Исках да разбера тази саунд карта, дали би ми свършила по-професионална работа? Ами до колкото знам картата е висок клас, все пак качество от Yamaha. Не съм сигурен до каква степен би ти свършила работа и колко професионално се занимаваш с музика, но със сигурност картата е много по добра от повечето стандартни или вградени карти. Все пак ти препоръчвам да видиш линка които съм постнал в темата, там ще намериш доста инфо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Моля те да обясниш на хората, каква е тази звукова карта, че някой може да се излъже,поздрави На ЛС бях помолен да дам разяснение в тази тема, относно картата, която се продава. Тъй като днес с Гугъл всеки може да си намери необходимата информация, само ще спомена, че картата е над 10-годишна и е възможно да има трудности с подкарването на всичките й функции с някои от по-новите операционни системи (ако си спомням правилно - последният й драйвер беше за NT). За качеството й не мога да говоря, защото никога не съм ползвал такава карта, понеже беше доста далеч от изискванията за професионална работа с музика. По-скоро когато беше произведена през 199х-та година, идеята на пускането й като модел беше да даде някаква алтернатива на геймърите, понеже тогава в пазара тотално доминираше Creative. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vankata.info Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 На ЛС бях помолен да дам разяснение в тази тема, относно картата, която се продава. Тъй като днес с Гугъл всеки може да си намери необходимата информация, само ще спомена, че картата е над 10-годишна и е възможно да има трудности с подкарването на всичките й функции с някои от по-новите операционни системи (ако си спомням правилно - последният й драйвер беше за NT). За качеството й не мога да говоря, защото никога не съм ползвал такава карта, понеже беше доста далеч от изискванията за професионална работа с музика. По-скоро когато беше произведена през 199х-та година, идеята на пускането й като модел беше да даде някаква алтернатива на геймърите, понеже тогава в пазара тотално доминираше Creative. т.е. е безсмислена обявата ми ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackRam Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Не е безсмислена просто картата наистина не е професионална и реалната цена е под 5лв. Самият аз имам 3-4 такива ямахи със 724 и 744 които само стоят, но цените са такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 т.е. е безсмислена обявата ми ? Нямаше се предвид това... В темата ти бяха попитали дали е подходяща за специализирана музикална обработка и съфорумецът с ЛС-то ('rasco', не мисля че ще се разсърди ако му напиша ника) помоли да дам кратко разяснение за картата, тъй като знае, че се занимавам с подобна дейност. Нямам представа колко би струвала една 12+ годишна карта днес, но определено поддръжката й е спряна отдавна, следователно драйвери за Виста, Уиндоус 7 и т.н. няма как да се намерят. Операционната система вероятно ще намери картата и ще й сложи някакъв универсален драйвер, с който в никакъв случай няма да може да се ползват всичките опции, заложени в картата. Освен това картата е за PCI слот, а този слот вече започна да отсъства в някои от по-новите дъна. Разбира се, както всеки един SB и тази би станала за "музикална" работа (при наличие на драйвери), но да се слага в групата на професионалните и дори на професионалните карти (дори и при картите от преди 10 години) - е меко казано смешно. Затова е добре да не се употребяват словосъчетания от рода "доколкото знам картата е за професионална обработка", а да се провери реално какво представляват продуктите, които се продават. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vankata.info Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Нямаше се предвид това... В темата ти бяха попитали дали е подходяща за специализирана музикална обработка и съфорумецът с ЛС-то ('rasco', не мисля че ще се разсърди ако му напиша ника) помоли да дам кратко разяснение за картата, тъй като знае, че се занимавам с подобна дейност. Нямам представа колко би струвала една 12+ годишна карта днес, но определено поддръжката й е спряна отдавна, следователно драйвери за Виста, Уиндоус 7 и т.н. няма как да се намерят. Операционната система вероятно ще намери картата и ще й сложи някакъв универсален драйвер, с който в никакъв случай няма да може да се ползват всичките опции, заложени в картата. Освен това картата е за PCI слот, а този слот вече започна да отсъства в някои от по-новите дъна. Разбира се, както всеки един SB и тази би станала за "музикална" работа (при наличие на драйвери), но да се слага в групата на професионалните и дори на професионалните карти (дори и при картите от преди 10 години) - е меко казано смешно. Затова е добре да не се употребяват словосъчетания от рода "доколкото знам картата е за професионална обработка", а да се провери реално какво представляват продуктите, които се продават. got it. как да делна темата? или тези права са само за модераторите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.