Jump to content
BulForum.com

2 интересни бижута - истински скорпион в кехлибар


Recommended Posts

За разлика от другата ми тема за фосилите, този скорпион не е на милиони години, когато случайно се е озовал в смолата, а е съвременен вид, разпространен в Азия, който педантично е оформен като бижу. Не знам доколко от снимките (увеличават се с кликване) ще си проличи големината и реалния цвят на скорпиона, тъй като съм го снимал (и от двете страни) на лампа и със светкавица (даже се вижда отражението на таванната лампа), но реално бижуто си е бая масивно - 50Х35 мм и дебелина 15 мм. Има пробита дупчица за носене на шията. Причина за продажбата - жена ми не си пада по такъв род бижута (даже ми каза да пусна за продажба и някои други, дето й бях купил, а не можела да ги съчетае с нищо).

Цена - 18 лв 16 лв. 14 лв. 12 лв.

едит: не знам как съм сметнал, че $12 (колкото платих за него) правят 18 лв....както и да е, поправям направо в поста без да пускам нов. Освен това утре на светло ще сложа други снимки, че сега като видях какво се вижда от тези направо ме е яд да ги гледам...

 

98ced23872781d6b.jpg 5ff0fe8b051daa59.jpg

Link to comment
Share on other sites

На ЛС бях запитан дали скорпионът е истински и дали е в кехлибар. Съжалявам, че не го написах в първия пост, но вчера ми беше пламнала главата от срещите с всички съфорумци от 2-те ми "интересни" теми и съм го пропуснал. Скорпионът си е абсолютно истински и си изглежда като жив-консервиран ; "кехлибарът" беше обявен като такъв в онлайн магазина, но доколкото съм имал досег с кехлибар досега, мисля, че е твърде изчистен и стои по-скоро като втечнена смола, отколкото като кехлибар с различни примеси, така че е напълно вероятно това да е някаква прозрачна смола или изкуствено синтезиран "кехлибар". Днес до 16.30 нямам никакво време, тъй като работя по един проект със срок и дори няма да влизам във форума, затова преди малко много набързо щракнах 2 нови снимки на прозореца срещу слънцето, за да се видят повече подробности. И за да не се счита като ъп - цената пада на 14 лв.

 

 

76210eb8f41deb13.JPG af0e010df5a7b23f.JPG

 

 

Off/ Тъй като имам доста натрупани ЛС-та, ще отговоря на всички след 16.30.

Link to comment
Share on other sites

Ако не е запазен, ще го взема.

 

Съжалявам, бях навън и нямах възможност да пиша - на ЛС още в 19.31 го поиска mwxood. Затварям и тази тема. Ако нещо се разминем с него, ще ти пусна ЛС.

 

-----------------------------------------------------------------------

Едит ( форумът нещо ми се бъгна и сливам 2-та поста):

 

Малка промяна...бяхме се разбрали с mwxood да се видим днес, за да го вземе, но днес той е заминал извън града и ми пусна SMS, че няма да може да дойде.

Така че скорпионът все още е свободен и за да не стои този пост като ъп - цената му вече е 12 лв.

 

 

П.П. А с paradox (от по-горния пост) се разбрахме на ЛС да го уредя с друго нещо. smile.gif

 

 

Използвам, че темата все още е отгоре и добавям един строматолит, полиран идеално и оформен като бижу. За тези, които не знаят какво са строматолитите, обяснявам с няколко думи, че това са вкаменелости от първите (ама най-най-първите) микроорганизми, зародили се на Земята. Най-старите открити строматолити (както може да се прочете от линка по-горе) са на възраст 3.8 милиарда години. Ако сметнете времето на създаването на слънчевата система и в частност Земята (4.5 милиарда години), може да се каже, че в космически мащаб на времето, това са вкаменелости на микроорганизми, зародили се съвсем "кратко" време след създаването на Земята по принцип. :)

 

Слагам 2 снимки отпред и отзад (увеличават се след кликване) ; плочката строматолит е с размери 153 Х 142 мм и дебелина около 30 мм. ; има пробита дупчица за нанизване на сиджимка или синджирче.

 

Цена - 10 лв. (запазен за d3Mag)

 

6c9e3581be0ff7b7.jpg 38b970de90c916e4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Разберете се двамата кой го иска повече. (Едит: всъщност май е ред на paradox___, който е писал първи в темата)

 

Давам разяснение, че този екземпляр лично аз съм си го избирал измежду 20-30 други подобни - да е добър екземпляра на скорпиона, пипалата му да са разположени възможно най-идеално и симетрично и т.н. Гарантирам, че такова разположение при консервирането трудно може да се постигне и обикновено е въпрос на късмет (изгледал съм стотици подобни гадинки в смола) - просто това го купих за жена ми и исках да я изненадам, а впоследствие се оказа, че не смята да носи такъв род членестоноги на врата си. Дори й бях купил и някои други неща, които тя отказа по друга причина - нямала с какво друго да ги съчетае...и вероятно след време ще ползвам тази тема, за да ги обявя за продажба и тях.

Та цената на този скорпиона беше малко по-висока от сходните гадинки, консервирани в смола или прозрачна пластмаса и оформени като ключодържатели, гривнички и т.н., но онези не са чак толкова добри като изработка и освен това са по-малки по размер - на paradox__ обещах точно такъв по-малък скорпион, понеже няма нищо против. Иначе има и паяци, стоножки, бръмбари и всякакви други гадории...:bgrin:

Link to comment
Share on other sites

От горните неща нищо не остана - строматолитът отива в d3Mag, а скорпиона го отнесе paradox__.

 

(П.П....поръчал съм от по-евтините скорпиони в различни разновидности и цветове за тези, с които си писахме на ЛС и съжаляваха, че не са взели този от темата ; ще им струват толкова, колкото и на мен без никаква надценка...5-6 лв. и няма да ми дават никакви пари предварително, а който не си го хареса - просто няма да го взима).

 

 

Ще използвам темата още веднъж, за да пусна за продажба 3 от нещата, които бях купувал за жена ми и които тя нямало да носи, понеже нямало с какво да ги съчетае (споменах го по-горе). Всяко от нещата ми е излезнало повече, отколкото го обявявам (имам пейпал-фактура за всяко от тях), но втора жена все още нямам, така че просто са излишни. ;)

Извинявам се за снимките - по-добри не мога да правя или поне нямам време да се занимавам, но поне са големи и съм снимал всяко отпред и отзад...

 

1. Бижу от яспис с дължина 40 мм (полирано) - 5 лв.

 

47c4d2d08020b7b1.jpg 42775f6bab9e4725.jpg

 

 

2. Опал с дължина 40 мм (полиран) - поради недоглеждане го закупих без пробита дупчица за носене и нямам представа как се пробива опал ; по тази причина - 3 лв.

 

7294e084d33babf4.jpg ddbbb2ed8f285005.jpg

 

3. Бижу от стъкло с дължина 70 мм - още като го купувах бях сигурен, че няма да го носи, но пък на мен много ми хареса с тази металикова златиста боя и го купих импулсивно - 4 лв.

 

8d3ad5e06fc8cb91.jpg 9e25450c4a709dab.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...