King Nothing Posted August 18, 2010 Share Posted August 18, 2010 Здравейте, Продавам файлов сървър Raidsonic icy box IB-NAS4220-B с два хард диска по 250GB Hitachi 7200rpm. Ето това представлява - http://raidsonic.de/de/products/details.php?we_objectID=5663 Още инфо има тук: http://en.nas-4220.org/index.php/Main_Page Накратко - работи с linux, дисковете могат да се конфигурират като RAID масив, поддържа SMB (windows file sharing), FTP, SSH... Цена 200лв. 100лв (в Пловдив съм) Link to comment Share on other sites More sharing options...
King Nothing Posted August 28, 2010 Author Share Posted August 28, 2010 200лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
toncho_b4 Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 200лв Имам известен интерес към подобно устройство, но понеже линковете, които си дал са на немски, а аз съм леко скаран с немския, ме интересува ако си го отварял устройството да питам дали има възможност за монтиране на 4 диска например 2,5 инчови с по-голям капацитет.Засега предполагам че операционната система е качена във флаш паметта му, обаче имам съмнение и за някаква част (суап дял например) върху райд масива с дисковете.Ако имаш някакъв опит в кофигурацията също можеш да споделиш. А последно да питам , но с не по-малка важност каква гаранция има или мънибек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
King Nothing Posted September 8, 2010 Author Share Posted September 8, 2010 Кутията е само за 2 диска, САТА портовете на дъното му са 2. Има 2 УСБ входа - 1 отпред и 1 отзад. Суап партишана и конфигурацията, както и всякакъв друг допълнителен софтуер който се инсталира - пощенски сървър, уеб сървър, rsync и т.н. се инсталират върху хард дисковете. Машинката е вече извън гаранция. Пробваш, разглеждаш и купуваш на собствен риск, както почти всичко втора употреба Link to comment Share on other sites More sharing options...
King Nothing Posted November 5, 2010 Author Share Posted November 5, 2010 Хард дисковете вече заминаха. Остава машинката - 100лв (без коментар). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.