Rotting Posted March 5, 2010 Share Posted March 5, 2010 Тавата сме я правили по моя схема след разглеждане на доста видове. Размерите са 90см дължина на 40см ширина - спокойно може да се каже универсална за всички външни тела на сплит системите. Надлъжните стени в единия край са 2см високи, а в другия 4см. Така като се сложи под стойките на външното тяло, дъното е с наклон 2см на 90см и водата се събира в крайния ъгъл, заради наклона и на стойките. Вижда се добре на снимките. В този ъгъл, в който се събира водата е отвора за оттичане за пвц коляно и отвеждаща тръба фи 32мм. Към тавата съм приготвил и пвц тръба и коляно. Такива тави от фирмите, които монтират климатици, са по 40-60лв, но без надлъжния наклон. Направи ми ги един близък, ламарината /поцинкована/ я бях взел от Маркитата за 22лв /мисля, че е стига за 3 тави/. Преди това един автотенекиджия ми искаше по 25лв на тава, но се отказа, защото било голяма играчка. Огъната е на преса, по ъглите и отвеждащата тръба е с припой. Слага се със свински опашки, за стойките под външното тяло. Може да се боядиса, но не прахово заради припоя. Ето снимки на тази и на същата, монтирана под горния ми климатик: Продавам за 30лв. Пловдив или Еконт тел.: 0898 83 79 07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.